AfterDawn logo

K-ryhmä aloittaa uuden kokeilun - isommat ruokaostokset muutamassa tunnissa kotiovelle

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

K-ryhmä aloittaa tällä viikolla uuden kokeilun seitsemässä kaupungissa. Uudessa toimintamallissa verkkokaupan asiakkaille on tarjolla super- tai hypermarketin valikoima muutaman tunnin toimitusajalla.

"Olemme verkkokauppakentällä toimineet Suomessa edelläkävijänä, joka tuo suomalaisille toistuvasti uutta. Nyt aloitamme seitsemässä kaupungissa kokeilun, jossa nostamme perinteisen verkkokaupan toimitusnopeuden uudelle tasolle: asiakas voi tehdä tilauksen supermarketin tai hypermarketin laajasta valikoimasta ja se toimitetaan kotiovelle muutaman tunnin sisällä. Ensimmäiset kaupat aloittavat kokeilun tänään tiistaina", Keskon ruoan verkkokaupan johtaja Antti Rajala kertoo.

Kokeilussa mukana olevat kaupat ovat:

  • Helsinki: K-Supermarket Hertta ja K-Supermarket Pohjois-Haaga
  • Espoo: K-Supermarket Leppävaara ja K-Supermarket Mankkaa
  • Vantaa: K-Supermarket Yliveto
  • Oulu: K-Supermarket Pekuri
  • Turku: K-Supermarket Nummenpakka
  • Salo: K-Citymarket Salo
  • Pori: K-Supermarket Antinkatu


Malli täydentää jo aiemmin maahan rakennettua, yli 170 lähikauppaan pohjautuvaa pikatoimitusverkostoa, joka on toteutettu yhdessä Woltin kanssa.


Pikatoimituksissa asiakas tekee tilauksen lähellä olevaan K-Marketiin Wolt-sovelluksen kautta, ja toimitusajassa puhutaan muutamista kymmenistä minuuteista. Pikatoimitukset ovat olleet suosittuja, sillä näitä tehtiin viime vuonna yli miljoona kappaletta.

Uusi malli sijoittuu perinteisen toimituksen ja pikatoimituksen väliin. Uudessa mallissa asiakas tilaa isommat ruokaostokset normaaliin tapaan K-Ruoka-verkkokaupasta, mutta kokeilussa olevien kauppojen kohdalla toimituksen voi valita jo muutaman tunnin päähän.

Uusi malli on laitettu kokeiluun asiakkaiden toiveesta. Osa asiakkaista haluaisi tilata isommat ruokaostokset verkosta, mutta perinteiselle ruoan verkkokaupalle tyypillinen toimitus seuraavana päivänä on heille liian hidas.

Suomessa ruoan verkkokauppa on viimeisen vuoden aikana nähnyt muutosta, kun ruokakauppa Oda aloitti toiminnan. Odalla ei ole fyysisiä kivijalkakauppoja, vaan asiakkaiden tilaukset kerätään Odan omasta keräilykeskuksesta ja ne toimitetaan asiakkaiden koteihin. Oda toimii jo nyt usealla paikkakunnalla, kuten Tampereella ja Turussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki