AfterDawn logo

MTV3 HD näkyy nyt koko maassa antenniverkossa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

MTV3 HD -kanava eli MTV3:n teräväpiirtoversio näkyy nyt koko maassa. Kanavan peittoalue laajentui tänään 17.2.2023 kattamaan 99,96 prosenttia Suomen kotitalouksista.

Kanava alkoi näkymään Digitan antenniverkossa vuonna 2020 ja sen peitto on ollut aiemmin noin 90%, joten tällä kertaa mukaan saatiin viimeinen 10% Suomen kodeista.

MTV3 HD näkyy Digitan verkossa kanavapaikalla 23 eli Digitan verkossa HD-kanavat eivät ole vielä korvanneet perinteisiä kanavapaikkoja kuten useissa kaapeliverkoissa on jo tehty (useiden kaapelitelevisioverkkojen alueella kanavalla 3 näkyy MTV3 HD ja heikompilaatuinen lähetys on eri kanavapaikalla).

"On tv-katsojien kannalta hienoa, että MTV3 HD laajenee valtakunnalliseksi. AntenniTV:n HD-siirtymässä on nyt mukana Ylen lisäksi kaksi suurinta kaupallista tv-kanavaa. Tv-toimiala suunnittelee parhaillaan HD-siirtymän tarkempaa aikataulua, siirtymä ajoittunee vuosille 2024–2025", sanoo Digitan TV-liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.


MTV3 HD -kanavan katseluun vaaditaan DVB-T2 -vastaanotin eli joko televisiosta pitää löytyä yhteensopiva viritin tai sitten katseluun pitää käyttää DVB-T2 -yhteensopivaa digiboksia. Suomessa näitä laitteita markkinoidaan yleensä Antenna Ready HD -logolla.

Uudella kanavalla on käytössä myös hybridi-TV -palvelut eli tietyt digitaaliset palvelut, jotka kytkeytyvät usein parhaillaan lähetettävään ohjelmaan.

Aiemmin tällä viikolla Nelonen HD teki saman ratkaisun ja kanava alkoi näkymään koko maan antenniverkossa.

Ylen HD-kanavat ovat näkyneet Suomen antenniverkossa vuodesta 2020.

Jossain vaiheessa Suomessa tullaan lakkauttamaan perinteinen, aikanaan paljon itkua ja hammastenkiristelyä aiheuttanut perustarkkuuden digi-TV kokonaan ja siirrytään pelkkiin HD-lähetyksiin. Aikataulua HD-siirtymälle ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta sen ajan koettaessa tullaan kansalaisilta vaatimaan - jälleen - vastaanottaminen päivittämistä HD-yhteensopivaan malliin. Vaatimus sinänsä ei ole valtava, sillä käytännössä kaikki viime vuosina myydyt televisiot tukevat Antenna Ready HD:ta.

1 KOMMENTTI

Netti1/1

Eikö se siirtymä pitänyt tulla jo aikoja sitten hirveä tohotus oli että nyt kaikki hakemaan hd televisiota jos ei full hd niin ainakin hd ready

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki