AfterDawn logo

MTV3 HD näkyy nyt koko maassa antenniverkossa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

MTV3 HD -kanava eli MTV3:n teräväpiirtoversio näkyy nyt koko maassa. Kanavan peittoalue laajentui tänään 17.2.2023 kattamaan 99,96 prosenttia Suomen kotitalouksista.

Kanava alkoi näkymään Digitan antenniverkossa vuonna 2020 ja sen peitto on ollut aiemmin noin 90%, joten tällä kertaa mukaan saatiin viimeinen 10% Suomen kodeista.

MTV3 HD näkyy Digitan verkossa kanavapaikalla 23 eli Digitan verkossa HD-kanavat eivät ole vielä korvanneet perinteisiä kanavapaikkoja kuten useissa kaapeliverkoissa on jo tehty (useiden kaapelitelevisioverkkojen alueella kanavalla 3 näkyy MTV3 HD ja heikompilaatuinen lähetys on eri kanavapaikalla).

"On tv-katsojien kannalta hienoa, että MTV3 HD laajenee valtakunnalliseksi. AntenniTV:n HD-siirtymässä on nyt mukana Ylen lisäksi kaksi suurinta kaupallista tv-kanavaa. Tv-toimiala suunnittelee parhaillaan HD-siirtymän tarkempaa aikataulua, siirtymä ajoittunee vuosille 2024–2025", sanoo Digitan TV-liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.


MTV3 HD -kanavan katseluun vaaditaan DVB-T2 -vastaanotin eli joko televisiosta pitää löytyä yhteensopiva viritin tai sitten katseluun pitää käyttää DVB-T2 -yhteensopivaa digiboksia. Suomessa näitä laitteita markkinoidaan yleensä Antenna Ready HD -logolla.

Uudella kanavalla on käytössä myös hybridi-TV -palvelut eli tietyt digitaaliset palvelut, jotka kytkeytyvät usein parhaillaan lähetettävään ohjelmaan.

Aiemmin tällä viikolla Nelonen HD teki saman ratkaisun ja kanava alkoi näkymään koko maan antenniverkossa.

Ylen HD-kanavat ovat näkyneet Suomen antenniverkossa vuodesta 2020.

Jossain vaiheessa Suomessa tullaan lakkauttamaan perinteinen, aikanaan paljon itkua ja hammastenkiristelyä aiheuttanut perustarkkuuden digi-TV kokonaan ja siirrytään pelkkiin HD-lähetyksiin. Aikataulua HD-siirtymälle ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta sen ajan koettaessa tullaan kansalaisilta vaatimaan - jälleen - vastaanottaminen päivittämistä HD-yhteensopivaan malliin. Vaatimus sinänsä ei ole valtava, sillä käytännössä kaikki viime vuosina myydyt televisiot tukevat Antenna Ready HD:ta.

1 KOMMENTTI

Netti1/1

Eikö se siirtymä pitänyt tulla jo aikoja sitten hirveä tohotus oli että nyt kaikki hakemaan hd televisiota jos ei full hd niin ainakin hd ready

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT