AfterDawn logo

Nelonen HD-kanava näkyy nyt koko maan antenni-tv-verkossa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sanoma Media Finland aloittaa Nelonen-kanavan lähetykset teräväpiirtona valtakunnallisesti 99,96 prosentin peitolla Digitan antenni-tv-verkossa maanantaina 13.2.2023 kanavapaikalla 24. Nelonen HD-kanava näkyi Suomessa jo aiemmin antenni-tv-verkossa, mutta Digitan ja Nelonen Median välinen sopimus Nelonen HD-kanavasta päättyi maaliskuussa 2020.

HD-kanavan sisältö on identtinen Nelonen-kanavan ohjelmiston kanssa, mutta kuvanlaatu on tarkempi. Nelonen-kanavalla tarjolla olevat HybridiTV-palvelut ovat luonnollisesti saatavilla myös Nelonen HD-kanavalla.

"On aika parantaa katselukokemusta myös antenniverkon osalta. Haluamme tarjota suomalaisille tv-katsojille parasta mahdollista katselukokemusta tuomalla Nelosen teräväpiirtona myös antenni-tv-verkkoon", sanoo Nelonen Median Jakelun ja teknisten projektien johtaja Matti Lampinen.

Nelonen HD-kanavan ja muiden HD-kanavien katselua varten tarvitaan Antenna Ready HD -testattu vastaanotin tai vastaanottimen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.


AntenniTV tarjoaa tv-katsojille yli 20 maksutonta tv-kanavaa. Parhaillaan on käynnissä siirtymä vain HD-kanavien käyttöön, jonka arvioidaan tapahtuvan parin vuoden sisällä.

HD- ja äly-tv-siirtymä parantaa AntenniTV:n kilpailukykyä, tehostaa taajuuksien käyttöä sekä säästää energiaa.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme antenni-tv-verkkoon tärkeimmät tv-kanavat teräväpiirtomuodossa. Tv-toimiala suunnittelee parhaillaan HD-siirtymän tarkempaa aikataulua. Tällä hetkellä arvioimme, että siirtymä yksinomaan teräväpiirtolähetyksiin voisi tapahtuma vuosien 2024–2025 aikana", kertoo Digitan TV-liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.

Ylen HD-kanavat alkoivat näkymään antenniverkossa koko Suomessa kesällä 2020.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki