AfterDawn logo

Tulossa tekoälyä käyttävien sovellusten hyökyaalto: ChatGPT:n taustalla oleva tekniikka tarjolle kaikille sovelluskehittäjille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Viime vuonna nähtiin tekoälymallien vyöry, kun saimme ihastella ja kauhistella ChatGPT:n, DALL-E:n, Stable Diffusionin ja Midjourneyn kaltaisten palveluiden tuotoksia - ja leikkiä niillä mielin määrin.

Mutta tästä vuodesta on tulossa vuosi, jolloin useat vuoden 2022 tekoälyhuuman julkistuksista pääsevät varsinaiseen hyötykäyttöön, osana olemassaolevia - ja uusia - sovelluksia.

Kirjoitimme hiljattain ChatGPT:n taustalla olevan OpenAI -yhtiön taustoista ja tarinasta. Tuossa yhteydessä tulikin käytyä läpi se, miten Microsoft uskoi yhtiöön jo vuosia sitten niin paljon, että sijoitti siihen miljardi dollaria.

Nyt panostukset alkavat poikimaan hedelmää, sillä Microsoftin pilvialusta Azure tarjoaa kaikille sovelluskehittäjille mahdollisuuden käyttää OpenAI:n kehittämiä tekoälymalleja omissa sovelluksissaan.


Miltä kuulostaisi vaikkapa sähköpostiohjelma, joka kirjoittaa vastauksen sähköpostiin valmiiksi - käyttäjän ei tarvitsisi kuin tarkistaa sisältö ja painaa lähetä-nappia..?

Azure OpenAI Service julkistettiin jo rajattuun käyttöön marraskuussa 2021, mutta nyt se tuodaan tarjolle kaikille Azure-kehittäjille. Tarjolla on ChatGPT:n taustalla oleva GPT-3.5 -kielimalli sekä DALL-E 2 -malli joka luo kuvia tekstistä. Varsinainen ChatGPT on tulossa osaksi Azurea sekin jo "pian".

Microsoftin mukaan sen oma koodia kirjoittava GitHub Copilot -avustaja käyttää täsmälleen samoja rajapintoja, jotka avataan nyt kaikkien Azure-kehittäjien käyttöön.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki