AfterDawn logo

Samsung tuo markkinoille tänä vuonna pienempiä microLED-televisioita

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung on jo useana vuonna julkaissut microLED-tekniikkaan perustuvia televisioita, jotka ovat olleet varsin kookkaita. Esimerkiksi vuoden 2022 CES -messuilla julkaistiin 89-101 ja 110-tuumaiset mallit.

Nyt Samsung kuitenkin tiedottaa, että tämän vuoden aikana markkinoille on saapumassa pienempiä malleja.

Pienin malli on kooltaan vain 50 tuumaa. Lisäksi microLEDiä saa vuoden aikana 63, 76, 89, 101, 114 ja 140 tuuman kokoisina.

"Vuoden 2023 microLED -mallisto tarjoaa uusia malleja 50-140 tuuman kokovaihtoehdoissa tuoden käyttäjille laajan kokovalikoiman erinomaisella kuvanlaadulla ja ensiluokkaisella näyttökokemuksella. Modulaarisen luonteensa ansiosta MICRO LED ei ole sidottu muotoon, kuvasuhteeseen tai kokoon, joten se on täysin muokattavissa käyttäjän haluamaan kokonaisuuteen. Lisäksi se on kehyksetön, mikä tekee näytön ja tosielämän välisestä rajasta saumattoman kokoonpanosta riippumatta", kertoo Samsung.

MicroLED-tekniikka käytännössä haastaa OLED- ja QD-OLED-televisiot, sillä OLED-tekniikan tapaisesti microLED-tekniikka ei tarvitse erillistä taustavalaistusta. Tekniikat kuitenkin eroavat tietyiltä osin.


MicroLED-tekniikkaa hyödyntävissä televisioissa on erittäin kapeat reunat näytön ympärillä. Lisäksi Samsung kertoo 76-tuumaisen mallin osalta, että käytössä on korkea 240 hertsin virkistystaajuus. Ominaisuudet näkyvät myös hinnassa, sillä microLEDiin perustavat televisiot ovat todennäköisesti kalliimpia kuin OLED- tai QD-OLED-televisiot.

MicroLED-televisioiden lisäksi Samsung valmistaa QD-OLED-televisioita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki