AfterDawn logo

Kulutusluotto helposti verkosta - nettilainat eivät enää ole vain pikavippejä

SPONSOROITU ARTIKKELI SPONSOROITU ARTIKKELI

Kulutusluotto on lainamuoto, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden rahoitustarpeisiin. Helpot kulutusluotot ovat hyvä keino saada joustoa pieniin ja suuriin menoihin lainanhakijan omaan talouteen sopivalla tavalla. Kulutusluottoa myönnetään yleensä 2000-60 000 euroa. 

Nettilainat ovat nykyisin erittäin suosittuja ja helposti saatavilla verkosta. Netistä voi hakea esimerkiksi jousto- tai kulutusluottoa, jotka kattavat erilaisia rahoitustarpeita. Pikavippi on erittäin helppo ja nopea tapa saada rahaa tilille, mutta niiden korot ovat usein melko korkeat. Kulutusluoton avulla taasen saa isomman summan lainaa ja sen korko pikavippejä matalampi, mutta sitoudut lainan takaisinmaksuun pidemmäksi aikaa.

Kulutusluoton etuna on myös joustavampi takaisinmaksu. missä taas pikavipit pitää maksaa takaisin hyvinkin nopeasti.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on luotto, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden käyttöön. Se on tavallisesti pienempi kuin esimerkiksi asuntolainat ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi kodin hankintoihin, matkoihin tai muihin vastaaviin menoihin. Kulutusluotot ovat kertalainoja, joita voi hakea myös ilman vakuuksia.


Vakuudellinen laina tarkoittaa, että luotonantaja edellyttää lainan myöntämistä vastaan pantin tai vakuuden. Auto- ja asuntokaupassa se on yleensä lainalla ostettava asunto, auto tai vene. On syytä huomata, että jos lainanottajan taloudellinen tilanne heikkenee, pankki voi vaatia myymään vakuuden saadakseen rahansa takaisin. Vakuudeton laina taas on vapaa näistä sitoumuksista. 

Kulutusluoton saaminen edellyttää yleensä vakituista työpaikkaa ja/tai säännöllisten tulojen lisäksi myös hyväksytyt luottotiedot. Kulutusluoton hakijan tulisi olla yli 20-vuotias ja haettavan luoton maksimisumma riippuu usein pankista sekä hakijan tulotasosta. Tästä syystä lainaojen vertailu on erittäin tärkeää.

Kulutusluoton hakeminen ja vaihtoehdot

Kulutusluottoja voi saada useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. 

Kulutusluoton takaisinmaksuun on usein aikaa jopa 10 vuotta, mutta monissa tapauksissa takaisinmaksu suoritetaan myös nopeammin. Vakuudettoman kulutusluoton korko on yleensä hieman korkeampi kuin vakuudellisen pankkilainan, mutta se on silti edullisempi tapa saada lisää rahaa kuin esimerkiksi luottokortti. 

Ennen kulutusluoton hakemista on hyvä vertailla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjouksia. Vertailussa tulisi ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat: 

  • Lainan maturiteetti eli takaisinmaksuaika
  • Lainan korko ja muut mahdolliset kustannukset (esimerkiksi avaus- tai tilinhoitomaksut) 
  • Minimilyhennys, joka on usein noin 2-3% lainasummasta

Miksi nettilainat ovat parempia kuin pikavipit?

Netissä toimivat lainapalvelut tarjoavat usein parempia ehtoja kuin perinteiset pikavippipalvelut. Nettilainoissa on myös usein paremmat ehdot kuin pikavipeissä. Pikavipit maksetaan yleensä kokonaisuudessaan takaisin hyvin nopeasti, mutta siitä siitä huolimatta niiden korot ovat korkeita. 

Nettilainoissa on yleensä selkeät ja joustavat ehdot, joiden avulla voi säästää rahaa. Pikavipeissä ehdot ovat usein tiukemmat, ja niitä voi olla vaikeampi ymmärtää. 


Nettilainoista on tullut varsin suosittuja viimeisen parin vuoden aikana. Niiden etuna on se, että ne ovat helposti saatavilla verkosta. Tämän lisäksi nettilainoja voi hakea myös pidempiaikaisina, joten niitä ei voida pitää pelkkänä pikavippinä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki