AfterDawn logo

Fox-kanava lopettaa Suomessa tammikuussa 2023

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yksi Suomen suosituimmista digiverkon TV-kanavista lopettaa toimintansa tammikuussa 2023, kun Fox lopettaa toimintansa Suomessa. Tilalle tulee Disney-konsernin toinen brändi, Star Channel.

Taustalla lienee molempien brändien emoyhtiön Disneyn halu jollain tavalla harmonisoida kanavien nimeämistä ja samalla antaa lisänostetta yhtiön suoratoistopalvelulle Disney+:lle. Disney+:n "aikuisten" sisällön osio kulkee nimellä Star, joten brändäys on sikälikin täysin luonteva.

Mitään radikaaleja uudistuksia kanavaan ei nimeämisen lisäksi ole ilmeisesti tulossa, vaan Disney vakuuttaa että TV-kanavapaikalla 12 jatkavat edelleen tutut sisällöt, eli Simpsoneita näkyy jatkossakin ja myös Suomen markkinoille luodut omat sisällöt, kuten Melkein Mensa jatkavat nekin Star-kanavan alaisuudessa.

Muutos tulee voimaan loppiaisena, 6.1.2023 ja se ei vaadi katsojilta mitään toimenpiteitä, kuten kanavien hakua digiboksiin tai televisioon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT