AfterDawn logo

Valmistajat julkaisivat ensimmäiset pelikäyttöön sopivat Chromebookit

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Chrome OS -käyttöjärjestelmää ja sitä hyödyntäviä Chromebook-kannettavia pidettiin pitkään vain pelkkinä netin selaamiseen tarkoitettuina laitteina. Nämä laitteet ovat kuitenkin kehittyneet viimeisen parin vuoden aikana merkittävästi ja jälleen Chromebookien kohdalla otetaan askel kohti uutta.

Ensimmäiset laitevalmistajat julkaisivat Chromebookeja, joiden käyttötarkoitus on pelaaminen ja tarkemmin sanottuna pilvipelaaminen.

Laitteita julkaistiin alkuun kolme kappaletta. Acerilta löytyy Chromebook 515 GE, Lenovolta Ideapad Gaming Chromebook ja Asukselta Chromebook Vibe CX55 Flip.


Tarjolla on pelaajille tuttuja ominaisuuksia, kuten RGB-valaistu näppäimistö ja korkean virkistystaajuuden näyttö.

Esimerkiksi Lenovon IdeaPad Gaming Chromebookissa on 16-tuumainen 2560 x 1600 -tarkkuuden IPS -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, 12. sukupolven Intel Core i5-1235U- tai Core i3-1215U-suoritin, 8 gigatavua RAM-muistia, 128/256/512 gigatavua sisäistä tallennustilaa, RGB-valaistu näppäimistö, 11 tunnin akunkesto ja muuta.

Lenovon pelikäyttöön suunnattu Chromebook-kannettava RGB-valaistulla näppäimistöllä

Osa Chromebookeista tukee jo Steamia, mutta nämä uudet laitteet ovat kuitenkin tarkoitettu pilvipelaamiseen.

Pilvipelaamiseen suunnattujen Chromebookien julkaisu osuu hieman erikoiseen kohtaan, sillä Google juuri ilmoitti sulkevansa Stadia-pilvipelipalvelun.

Tämän myötä näiden Chromebookien paras kaveri onkin NVIDIAn GeForce Now-pilvipelipalvelu, joka on laitteissa esiasennettuna. Laitteilla voidaan käyttää selaimen kautta myös Microsoftin Xbox-pilvipelipalvelua ja Amazonin Lunaa.

Chrome OS -käyttöjärjestelmää on myös optimoitu enemmän pelaamiseen. Alkuun GeForce Nown ja Google Play -kaupan pelejä voi käynnistää suoraan käyttöjärjestelmän haun kautta.


Googlen mukaan pilvipelaamiseen tarkoitetut Chromebookit tarjoavat kattavat ominaisuudet kohtuulliseen hintaan.

Esimerkiksi Lenovo IdeaPad Gaming Chromebookin hinta alkaa 869 eurosta ja se tulee saataville lokakuun aikana.

"Kun aloimme kehittää pilvessä toimivia Gaming Chromebookeja, halusimme ylläpitää näitä ominaisuuksia ja samalla tarjota ChromeOS-portfoliolle ainutlaatuisen premium-kokemuksen. Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook tekee tämän ja paljon muuta, sillä se tarjoaa verkkopelaajille helppokäyttöisen ja intuitiivisen tavan parantaa pelaamistaan kohtuulliseen hintaan", sanoo Chris Daniel, Googlen ChromeOS -tuotejohtaja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki