AfterDawn logo

Satelliitit heijastamaan mainoksia yötaivaalle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Mainonta tuntuu tulevan verkkokalvoille lähes kaikissa kanavissa. Mutta nyt on kehitteillä jotain vielä hämmentävämpää.

Tuoreessa tutkimuksessa on löydetty keinoja, joilla yötaivaalle saadaan satelliittien avulla luotua valtavia valomainoksia.

Idea on sinänsä nerokkaan yksinkertainen: lähettämällä taivaalle noin 50 satelliitin joukko, voidaan niiden avulla heijastaa auringosta heijastuvaa valoa takaisin maan pinnalle ja muodostaa satelliittien avulla kuvioita.

Käytännössä 50 satelliitin joukolla voidaan luoda "pikseleitä" taivaalle, joita voidaan ohjata siten, että osa niistä heijastaa valoa, osan kääntyessä siten, että ne eivät heijasta valoa.

Satelliittien luomat "pikselit" muodostavat taivaalle yksivärisen kuvion, jonka pisteet vaikuttavat erittäin kirkkailta tähdiltä maasta katsottaessa.

Tutkijoiden mukaan mainossatelliittien kustannus jäisi noin 65 miljoonaan euroon ja ne voitaisiin valjastaa mainoskäyttöön useiden vuosien ajaksi. Lisäksi "mainostilaa" voitaisiin myydä useammalle mainostajalle muokkaamalla satelliittien muodostamaa "tähtikuviota" kunkin mainostajan toiveiden mukaiseksi eri iltoina.


Kuvion ongelma on, että se olisi nähtävissä vain osan loppuillasta ja varhaisesta aamusta. Keskellä yötä matalalle kiertoradalle sijoitetut satelliitit eivät pystyisi heijastamaan auringon valoa, auringon ollessa satelliiteista nähden maan takana. Tutkimus julkaistiin hiljattain arvostetussa Aerospace-lehdessä.

uutiskuva: Futurism

1 KOMMENTTI

susy861/1

Yö ja varsinkin sen taivas on minulle henkilökohtaisesti kaunis ja sitä on kiva katsella talvella. Jos sinne joku paska markkinointi firma alkaa suunnitella jotain coca cola mainoksiaan niin olen valmis opettelemaan kaiken mahdollisen tieto liikenne hakkeroinnit ja mitä näitä nyt on on etteivät kauan tuollaista harrasta ja varmasti en ole yksin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki