AfterDawn logo

Löytö: Kaikista YouTuben 4K-tarkkuuden videoista maksullisia?

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vaikuttaa siltä, että YouTube on ottamassa kovat aseet käyttöön saadakseen käyttäjät tilaamaan kuukausimaksullisen YouTube Premium-palvelun.

Reddit-käyttäjä oli löytänyt kourallisesta YouTube-videoita jo kohdan, jossa videon katselutarkkuuden nostamisen kohdalla oli 4K-tarkkuus merkitty maksullisiksi ominaisuudeksi. Löydäkset oli tehty Yhdysvaltain YouTubesta, kännykällä käyttäen.

Löydös viittaa vahvasti siihen, että YouTuben omistaja Google tekee rajattua testiä jo nyt siitä, moniko käyttäjä on valmis siirtymään maksullisen YouTuben tilaajaksi, jos 4K-tarkkuuden videot siirretään maksullisen palvelun taakse.

YouTube Premium maksaa Suomessa 11,99 euroa kuukaudessa, joten aivan halvasta lystistä ei ole kyse. Vastapainoksi YouTube Premiumin tilaajalta poistetaan YouTubesta mainokset ja kännykällä videota voi toistaa myös taustalla. Lisäksi palveluun kuuluu YouTube Music -tilaus.

YouTube-ruutukaappaus, jossa 4K-tarkkuus on maksullinen
ruutukaappaus Redditistä


4K-tarkkuutta ei tietenkään välttämättä tarvitse, mutta 4K-tarkkuuteen yltävät televisiot yleistyvät hurjaa vauhtia suomalaisissakin kodeissa ja luonnollisesti uudelle televisiolle olisi kivaa olla myös oikeaa tarkkuutta tarjoavaa sisältöä. Kotimaisilta TV-kanavilta 4K-tarkkuutta ei ole tarjolla, joten suoratoisto ja YouTube ovat yleisimmät 4K-videoiden lähteet.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT