AfterDawn logo

Avast osti evästekyselyt sulkevan selaimen lisäosan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tsekkiläinen tietoturvajätti Avast on ostanut erittäin suositun selainlaajennuksen itselleen, joka ei aivan täysin tunnu istuvan yhtiön tuotevalikoimaan.

Avastin ostoslistalle päätyi ilmainen I don't care about cookies -selainlaajennus. Selainlaajennus on käytännössä lisäosa selaimeen, joka ruksii automaattisesti mm. Euroopan Unionin lainsäädännön vaatimat evästekyselyt pois käyttäjän silmien edestä.

I don't care about cookies ei ole - kuten nimikin kertoo - turhan kanttu valintojen suhteen, kunhan evästekyselyn vain saa pois näkyvistä. Käytännössä laajennus saattaa tietyissä tilanteissa hyväksyä vain pakolliset evästeet ja toisinaan sallia kaikki evästeet, riippuen verkkosivun tavasta kysyä evästeiden kohtaloa.

Kehittäjä kertoo lisäosan kehityksen jatkuvan kuten tähänkin asti, mutta aiempaa lahjoituksiin pohjautuvaa rahoitusta ei enää tarvita, Avastin maksaessa kehittäjän palkan.


Sitä, mihin Avast varsinaisesti yksinkertaista lisäosaa kaipaa, ei ole kerrottu, mutta oletettavaa on, että lisäosa kytkeytyy jollain tavalla Avastin muuhun tuotevalikoimaan, johon kuuluu mm. CCleaner.

Mielenkiintoisen kulman kokonaisuuteen tuo se seikka, että Avast itse myytiin NortonLifeLockille aiemmin tällä viikolla.

I don't care about cookies -lisäosan eri selaimille voi ladata kehittäjän kotisivuilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT