AfterDawn logo

Avastin myynti NortonLifeLockille varmistui

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tsekkiläinen Avast on liikkunut viime vuosina ahkerasti ostoksilla ja yhtiön haaviin on vuosien mittaan päätynyt mittava joukko vanhoja kilpailijoita ja osin uusiakin tuoteryhmiä.

Avast omisti oman, nimeään kantavan virustorjunnan lisäksi myös mm. aiemman kilpailijansa AVG:n sekä varsin legendaarisen tietokoneiden puhdistukseen tarkoitetun CCleanerin. Sittemmin yhtiön liiketoimintamallia on kritisoitu vahvasti, etenkin CCleanerin käyttäjien osalta, kun Avast on puristanut tuloja sekä mainoksilla että puoliväkisin myyntiå tekemällä.

Nyt kuitenkin Avastin - ja sen mukana myös CCleanerin ja AVG:n - suunta on jälleen eri. Amerikkalainen tietoturvajätti NortonLifeLock kertoi jo viime vuonna ostavansa Avastin ja kauppa on vihdoin valmis.

NortonLifeLockin lehdistötiedotteen mukaan yhtiöiden fuusio on valmistunut tänään. Kaupassa Avastin osakkeenomistajat saivat sekä puhdasta rahaa että NortonLifeLockin osakkeita. Kauppasumma oli kaikkiaan noin 8 miljardia euroa.

Yrityskaupan jälkeen NortonLifeLockin markkinaosuus kuluttajien tietoturvaohjelmistoista nousee huikeaan 42,6 prosenttiin. Markkinakakkonen on McAfee 22 prosentin markkinaosuudella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki