AfterDawn logo

Google tarjoaa uudistuksella klikkiotsikoille vähemmän näkyvyyttä

Matti Robinson Matti Robinson

Google on ottanut tarkasteluun hakupalvelunsa välityksellä tarjottavat uutisotsikot. Hakujätin uuden käytännön myötä niin kutsutut klikkiotsikot saavat vähemmän näkyvyyttä "laadukkaaseen sisältöön" verrattuna.

Tarkoituksena on tarjota laadukkaammat hakutulokset, jotka tarjoavat uutisotsikoita, jotka eivät pyri ainoastaan hankkimaan maksimaalisesti klikkauksia, vaan tarjoavat laadukasta sisältöä, jota hakija on vailla.

Niinpä klikkiotsikoita ja täysin vailla alkuperäissisältöä olevat sivustot, kuten aggregaattorisivustot tai automaattisesti generoidut sivut, tulevat jatkossa saamaan vähemmän liikennetta Googlen palvelun välityksellä. Vastaavasti alkuperäissisältöön ja muuten hakuihin vastaavaan laadukkaaseen sisältöön panostavat sivustot tulevat parantamaan hakusijoitusta.

Yhtiön blogijulkaisun mukaan tämä vaikuttaa erityisesti opetukselliseen materiaaliin, viihteeseen, kaupankäytiin ja tekniikkasisältöön.


Hiljattain Google on tehnyt muutoksia, joiden myötä alkuperäiset tuotearvostelut nousevat paremmin näkyville. Yhtiö julkaisi myös sisällöntuottajille oppaan, jossa käydään läpi millaisia arvosteluja Googlen hakukone arvostaa.

Alkuun muutos tulee voimaan vain englannikielisessä hakukoneessa, mutta oletettavasti Google työstää ominaisuutta myös englanninkielen ulkopuoliseen käyttöön. Englanninkieliseen palveluun ominaisuus alkaa saapua ensi viikon aikana, mutta sen muutokset saattavat tapahtua eri maailman kolkissa eri aikaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki