AfterDawn logo

Winamp v5.9 RC1 julkaistiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Digitaalisen musiikkihistorian ikonisin ohjelma, pienen pieni MP3-soitin Winamp on herännyt jälleen horroksestaan ja ohjelmasta on julkaistu uusi versio.

Edellisestä isommasta versiosta on kulunut jo lähes neljä vuotta ja tässä odotellessa Winamp on myös ehtinyt juhlimaan 25v syntymäpäiviäänkin.

Uusi versio, Winamp v5.9 RC 1 build 9999 on siis ensimmäinen ladattavissa oleva versio tulevasta Winampin v5.9 -päivitysversiosta. Sovelluksessa ei ole merkittäviä, käyttäjälle näkyviä uudistuksia tehty viimeisen neljän vuoden aikana. Sen sijaan kehittäjät ovat keskittyneet pistämään taustalla olevaa koneistoa uuteen kuosiin.

Isoin ja merkittävin muutos on ehdottomasti se, että uusi versio ei ole enää yhteensopiva vanhojen Windows-versioiden kanssa. Ja siis tällä kertaa puhutaan todella vanhoista versioista. Uusi versio vaatii vähintään Windows 7 -käyttöjärjestelmän, joten edelleen sisukkaasti Windows Vistalla tai sitäkin vanhemmilla käyttöjärjestelmillä sinnittelevät voivat jättää uuutukaisen suosiolla väliin.


Samalla myös kaikki lähes Winampin käyttämät toistokirjastot on uusittu, joten harvinaisempien tiedostomuotojen ystäville uudistuksen pitäisi tarkoittaa parempaa ja vakaampaa tukea.

Uuden version täysi päivityshistoria ja latauslinkit löytyvät Winampin keskustelualueilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki