AfterDawn logo

Nyt paukkuu laaman takamus! Legendaarinen Winamp teki paluun - v5.8 ladattavissa nyt ja se on täysin ilmainen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Winamp tuo kaikista Windowsin musiikkisoittimista eittämättä legendaarisin, on ollut käytännössä kuollut projekti jo viiden vuoden ajan. Ohjelman omistajuus on pomppinut yritykseltä toiselle sen jälkeen kun AOL heitti hanskat tiskiin soittimen kanssa.

Vaikeuksista ja hiljaiselosta huolimatta viimeisin omistaja, Radionomy, näyttää uskovan legendan vetovoimaan. Yhtiö kertoi suunnittelevansa täysin uusittua Winamppia, Winamp 6, jo alkuvuodeksi 2019.

Samaan aikaan Radionomy on ollut kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa antamassa uutta ruisketta myös vanhemmalle, Winamp 5 -sarjalle. Tuon kehitystyön tulos, Winamp v5.8 luiskahti ilmeisesti vahingossa jakeluun epävirallisiin kanaviin jo eilen.

Radionomy hoitikin tilanteen kunnioitettavalla tavalla ja päätti julkaista v5.8 myös omilla sivuillaan, virallisena julkaisuna. Samalla Winampista tuli täysin ilmainen sovellus, eli aiempi shareware-malli on pistetty romukoppaan.


Uusi versio, Winamp v5.8 beta 3306 on nyt siis virallisesti ladattavissa ja löytyy myös AfterDawnin latauspalvelusta, download.fi:stä:

Lataa Winamp v5.8 beta 3306

1 KOMMENTTI

robsku1/1

Jonkun (olen kyllä ajatellut itsekin tekeväni) pitäisi päivittää alkuperäinen XMMS moderniksi versioksi... Säilyttäen alkuperäisen keveys (pysty vaikka kymmenentuhannen kappaleen kokoelmasta etsimään ja hyppäämään ilman havaittavaa viivettä)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT