AfterDawn logo

Poliisi varoittaa veronpalautuksiin liittyvistä huijauksista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Verohallinnon nimissä liikkuu tällä hetkellä paljon huijausviestejä, jotka liittyvät veronpalautuksiin. Myös poliisille näistä on ilmoitettu heinäkuun aikana useita kertoja.

Poliisin mukaan tapauksissa on lähetetty tekstiviestillä tai sähköpostitse linkki, josta avautuu sivusto, jossa henkilöä pyydetään syöttämään verkkopankkitunnukset.

Tätä ei tule tehdä vaan viesti kannattaa poistaa ja olla avaamatta sitä. Poliisin mukaan linkin kautta voi myös saada haittaohjelman.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnus- tai kortti- tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Myös Verohallinto huomauttaa vastaavaa.


Verohallinto kertoo, että sen nimissä voi tulla esimerkiksi automaattisia ilmoituksia OmaVeron tapahtumista viestinä. Nämä viestit eivät kuitenkaan koskaan sisällä linkkejä.

Käytetyt huijauslinkit yleensä tunnistaa epämääräisestä nimestä.

Verohallinto ei myöskään pyydä asiakkaiden luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia. Verohallinto ei tarvitse näitä tietoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki