AfterDawn logo

Wing kehittelee uusia droneja pakettien liikutteluun

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Alphabetin tytäryhtiö Wing, joka kehittää jakeludroneita ja navigointijärjestelmiä, on esitellyt uudenlaisia koneita pakettien kuljettamiseen.

Wingillä on tällä hetkellä käytössä yksi drone, joka kykenee kuljettamaan 1,2 kilon painoisen paketin.

Wingin toimitusjohtaja Adam Woodworth kertoo, että tämä yksi drone ei ole ideaalinen kaikenlaisten pakettien liikutteluun.

Wingin mukaan tyypillisesti kuljetettavan tavaran tulisi olla noin 25 prosenttia koneen massasta. Wingin mukaan tästä suhteesta luopuminen tarkoittaa lisää kustannuksia, suurempaa energiankulutusta ja enemmän materiaalien kulutusta.

Ongelman ratkaisemiseksi Wing on kehitellyt Aircraft Libraryn eli lentokoneiden kirjaston. Tämä tarkoittaa, että kirjastosta voidaan aina poimia oikeanlainen kone tietynlaiseen käyttötarpeeseen.

Jokainen kone hyödyntää samoja ydinjoukon laitteisto- ja ohjelmistokomponentteja. Tällaisia komponentteja ovat esimerkiksi koneen aivoina toimiva prosessori, moottorit, akut ja materiaalit.


Wing dronen ydinkomponentit

Wingin dronet hyödyntävät samoja ydinjoukon komponentteja.

Kaikissa malleissa on lentokoneen tapaan kiinteät siivet ja siivissä olevat propellit sekä helikopterin tapaisesti leijuntapropellit, jotka yhdessä mahdollistavat koneen liikkumisen eteenpäin ja pystysuoraan.

Tällä hetkellä Wing on kehittänyt prototyyppitasolle nykyisestä koneesta pienemmän ja suuremman version. Pienempi kone sopii esimerkiksi apteekin lääkkeiden kuljettamiseen, kun taas suurempi kone voi kuljettaa jopa yli kolmen kilon paketin.

Yritys ei antanut tarkempaa aikataulua uusien koneiden käyttöönoton suhteen.

Suomalaisittain Wing on mielenkiintoinen, sillä yritys toimii Suomessa. Yritys operoi Helsingin Vuosaaressa Columbuksen kauppakeskuksessa.

Columbuksen katolta Wing toimittaa paketteja kaupasta-ovelle -mallilla. Wingillä on myös piknik-pysäkkejä Uutelan kanavalla, Lilla Kallvikin puistossa sekä Mustankivenpuistossa.

Wing toimittaa esimerkiksi Fazerin tuotteita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki