AfterDawn logo

Helsingin Vuosaaressa voi nyt tilata Fazerin tuotteita dronella

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Helsingin Vuosaaressa on voinut perjantaista 14.5.2021 lähtien tilata Fazerin suklaita, tuoreita leipomotuotteita, kuten croissantteja, leipiä ja munkkeja, täytettyjä sämpylöitä sekä makeisuutuuksia ilmatoimituksena kotiin tai paikalliseen puistoon.

Drone-kuljetuksia operoi Fazerille kuljetuspalveluyhtiö Wing, jonka kerrotaan toimittavan tuotteet muutamissa minuuteissa energiatehokkaasti ja vähäpäästöisesti.

Ostokset tilataan ja maksetaan puhelimeen ladattavalla maksuttomalla Wing-mobiilisovelluksella. Mobiilisovelluksella voi seurata tilauksen etenemistä ja nähdä tarkan saapumisajan. Tuotelähetyksen voi tilata kotiosoitteeseen Vuosaaressa tai poimia erityiseltä pysäkiltä, joita on Vuosaaressa kaksi: Mustankivenpuisto ja Solvikinpuisto. Ensimmäiset toimintaviikot dronet lentävät perjantaista sunnuntaihin kello 9-17.

Sähkökäyttöinen drone laskee tilauksen maahan kaapelin varassa noin 7 metrin korkeudelta ja päästää sen irti. Drone pystyy kuljettamaan enintään 1,5 kiloista pakettia.

"Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä on hienoa olla ensimmäisten joukossa testaamassa näitä uudenlaisia, innovatiivisia drone-kuljetuksia. Tällaiset energiatehokkaat ja hiilineutraalit kuljetusratkaisut ovat ajassa kiinni ja taatusti elämyksellinen tapa kohdata ja palvella ihmisiä näinä poikkeuksellisina aikoina", sanoo Jarno Hämäläinen, drone-projektia Fazerilla vetävä Fazer Leipomoiden logistiikkajohtaja.

Fazerin tuotteita toimitettuna Wingin dronella

Kuljetusyhtiö Wing operoi ilmakuljetuksia kolmella mantereella: Australiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa, jossa yrityksen toiminta on keskittynyt Suomeen.

"Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Fazerin kanssa. Pyrimme aina täyttämään toimitusalueemme asukkaiden toiveet mahdollisimman hyvin, siksi olemme iloisia siitä, että pystymme nyt lisäämään Fazerin suositut makeis-, leipomo- ja ruokabrändit valikoimiimme", sanoo Ville Lukkari, Suomen Wingin maajohtaja.

"Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus mahdollistaa asiakkaillemme useampien tuotteiden nykyistä tehokkaampi ja koronaturvallisempi toimitustapa."

Lisätietoa Wingin toiminnasta saa täältä.

1 KOMMENTTI

ksuomi (vahvistamaton)1/1

Hieno homma, mutta miten tämä toimii nykyisen easa ilmailulainsäädännön kanssa? mm lentäjällä on oltava jatkuva näköyhteys droneen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki