AfterDawn logo

BMW: Penkinlämmitin on nyt kuukausimaksullinen toiminto, 17 euroa/kk

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Olemme jo aiemminkin uutisoineet siitä, miten saksalainen autojätti BMW on askel askeleelta siirtämässä autojensa lisävarusteita kuukausimaksullisiksi lisäominaisuuksiksi. Vuosi sitten yhtiö siirsi kaukovalojen avustajan lisämaksulliseksi toiminnoksi, mutta nyt mennään jo todella lähelle suomalaisten tarpeita.

BMW on nimittäin siirtänyt penkinlämmittimet kuukausimaksun taakse jo useissa maissa. Esimerkiksi Britanniassa etupenkin lämmitys maksaa kuukausimaksulla 15 puntaa eli noin 18 euroa kuukaudessa. Merkin kotimaassa Saksassa penkinlämmityksestä joutuu pulittamaan hieman vähemmän, 17 euroa kuukaudessa. Pysyväksi toiminnoksi penkinlämmityksen voi Saksassa ostaa itselleen 385 eurolla.

Pysyväkin ostos sisältää erillisen BMW:n vastuuvapauslausekkeen, eli penkinlämmitys pysyy toiminnassa "niin kauan kuin auton tekniset vaatimukset ovat kunnossa". Käytännössä lause voi tarkoittaa myös sitä, että auton tultua "liian vanhaksi", se ei enää pysty keskustelemaan BMW:n palvelinten kanssa, ohjelmistotuen loputtua ja tällöin myös toiminto kytkeytyy pois käytöstä.


Suomen BMW:n Connected Drive -palvelukaupassa kyseistä "tuotetta" ei toistaiseksi ole myynnissä, mutta ohjauspyörän lämmitys löytyy kyllä, hintaan 9 euroa kuukaudessa.

Käytännössä useissa nykyautoissa ovat lähes kaikki elektroniikan ohjaamat lisävarusteet vakiona mukana joka tapauksessa. Ostettaessa autoa ja valittaessa lisävarustepakettia, valitsematta jääneet toiminnot kytketään yksinkertaisesti pois käytöstä. BMW on vain keksinyt tavan rahastaa asialla tehokkaammin ja myy ominaisuuksia jälkikäteen, ei autoa tilattaessa. Bemarin penkinlämmityksen siirtymisen kk-maksun taakse huomattiin ensimmäisenä Etelä-Koreassa.

"Edessä näyttää olevan este, haluaisitko ostaa autoosi jarrut?" -ilmoituksia odotellessa..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki