AfterDawn logo

Uusi BMW ehdottaa kuskille kaukovalojen avustuksen sovelluksen ostamista kesken ajon

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
5 kommenttia

Uusi uljas maailma on täällä: autojen ominaisuudet ovat siirtymässä palveluiksi. Malliesimerkkinä BMW:n uusi BMW 530e lataushybridi.

BMW:n uusissa autoissa monet autojen ominaisuudet ovat valmiiksi autossa jo "hinnat alkaen"-malleissa, mutta saadakseen ne käyttöön, pitää niihin ostaa lisenssi yhtiön verkkokaupan, BMW Connected Driven kautta.

Tähän tilanteeseen törmäsi Twitter-käyttäjä, joka oli pimeän tullen kytkemässä autonsa kaukovalojen automatiikkaa päälle. Kyseinen ominaisuus löytyy monista edullisemmistakin autoista, mm. Skodan monista malleista. Ominaisuus tunnistaa itse tilanteet, joissa pitkät valot pitää kytkeä päälle ja pois.

Tässä tapauksessa ominaisuuden päälle kytkeminen antoikin vain tylyn ilmoituksen siitä, että kyseinen ominaisuus pitää ostaa erikseen BMW:n verkkokaupan kautta. Auton keskikonsoli toki kohteliaasti ehdotti suoraa linkkiä kauppaan, josta ominaisuuden voisi ostaa - vaikkapa kesken ajonkin.

BMW kaukovaloavustin, hinta


Suomen BMW:n verkkokaupassa ominaisuus maksaa 179 euroa, kertamaksuna. Luonnollisesti autovalmistajat ovat valmiita muuttamaan hinnoitteluaan myös kuukausimaksupohjaiseksi. Malliesimerkki kuukausimaksupohjaisesta palvelusta BMW:llä on vaikkapa yhtiön BMW Drive Recorder, joka tallettaa autosta näkyvää kuvaa vaikkapa onnettomuustilanteiden selvittelyä varten.

Odotamme mielenkiinnolla aikoja, jolloin oikealle vilkuttaminen kuuluu auton perusvarusteisiin, mutta vasemmalle vilkuttaminen maksaa vitosen kuukaudessa.

5 KOMMENTTIA

greedyjama1/5

Kiitos tämän tuomisesta automailmaan kuuluu Teslalle

teme5652/5

Juuri eilen oli esimiehen kanssa puhe, että alkaa nykyään niin moni asia olla pilvipohjainen tai muuten vain juoksevia kustannuksia aiheuttava, että tuo on alettava ottaa huomioon rakennusalallakin erinäisiä sähkö/telejärjestelmiä hankkiessa. Ei riitä enää että vertailee investointikustannuksia vaan pitää myös huomioida juoksevat kulut.

WinLix3/5

Tuohan on juurikin hyvä. Näin autonostajan ei tarvitse ostaa koko lisävarustepakettia saadakseen tietyn ominaisuuden vaan se voidaan ostaa erikseen.

Michelola4/5

Toimii vain "premium" autoissa.

Tekniikka on jo konepellin alla valmiina ja auton ostohinta sen mukainen. Mutta aktivoinnista joudut vielä maksamaan vähän preemiumia.

mcmopo5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:

Kiitos tämän tuomisesta automailmaan kuuluu Teslalle

Ei nyt kaikki tuo kunnia teslalle kuulu. Hieman vastaavaa palvelua on ollut jo vuosia kuormautoissa jossa on pystynyt ostamaan vaikka moottoriin lisää tehoa pariksi viikoksi kun on oltu esim. Vuoristossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT