AfterDawn logo

DHL:n nimissä liikkuu paljon huijausviestejä, jotka kalastelevat henkilö- ja maksutietoja

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Monet suomalaiset ovat saaneet viime päivien aikana DHL:n nimissä lähetettyjä sähköpostiviestejä, jotka esimerkiksi kertovat paketin odottavan toimitusta. Kyseessä on huijaus.

DHL myös varoittaa huijausviestien aallosta omilla nettisivuillaan. DHL:n mukaan suomenkielisissä sähköpostiviesteissä kerrotaan "paketin olevan vireillä".

DHL:n nimissä kulkevassa huijauksessa pyydetään vahvistamaan tilaus linkkiä klikkaamalla. Huijaussivustolla pyydetään syöttämään henkilö- ja maksutiedot. Mikäli tiedot syöttää sivulle, omat tiedot päätyvät rikollisten haltuun tai tietojen avulla käynnistetään tilaus, joka veloittaa tietyn summan tililtä joka kuukausi.

Huijauksissa käytetyt linkit ovat kuitenkin hyvin epämääräisiä ja yleensä tästä huijauksen tunnistaa helposti. Esimerkiksi itsellä linkit johtavat tällaisille sivuille: alexander-pennington.imperillist.com tai perez-jones.cashiercycle.com.


Myös huijausviestin lähettäjän sähköpostiosoite on yleensä hyvin erikoinen. DHL huomauttaa, että aidot DHL:n viestit lähetetään osoitteista, jotka ovat muotoa @dhl.com, @dpdhl.com, @dhl.de, @dhl.fr tai jokin muu maatunnus @dhl:n jälkeen. Linkit puolestaan johtavat sivuille, joiden osoite on muotoa https://dhl.com/ tai vastaava.

Käynnissä oleva huijausviestien aalto on aiheuttanut keskustelua somessa, sillä monet viestit ovat menneet esimerkiksi Gmailin suodatuksista läpi eli huijausviestit eivät ole päätyneet suoraan roskapostikansioon.

Huijausviestit eivät vaadi toimenpiteitä, mutta ne kannattaa poistaa omasta sähköpostista.

DHL:n nimissä tehdään paljon huijauksia ja se onkin brändiväärennöksissä yksi suosituimmista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki