AfterDawn logo

Sony julkaisi ensimmäiset uuden INZONE-pelibrändin pelinäytöt

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Esimerkiksi kuulokkeista, televisioista ja PS5-pelikonsolista tunnettu Sony esittelee nyt uuden pelibrändin nimeltä INZONE. Ensimmäisenä brädin alle julkaistiin kaksi pelinäyttöä ja kolmet pelikuulokkeet. Tässä jutussa käydään läpi pelinäytöt.

Pelinäyttöjä on siis kaksi: INZONE M9 ja INZONE M3.

Kumpikin käyttää 27-tuumaista IPS LCD -paneelia 16:9-kuvasuhteella.

M9-malli on varustettu 4K-tarkkuudella (3840 x 2160) ja 144 hertsin virkistystaajuudella. GtG-vasteaika (harmaasta harmaaseen) on 1 ms ja tuettuna ovat NVIDIA G-SYNC sekä VRR HDMI 2.1 -standardin mukaisesti.

HDMI 2.1 on kätevä liitäntä PS5-konsolia varten ja korkeampi 144 hertsin virkistystaajuus tietokoneella saavutetaan DisplayPortin kautta.

Tässä mallissa käytetään Full Array Local Dimming (FALD) -taustavalotekniikka, joka parantaa kontrastia ja kirkkautta. Näyttö on saanut DisplayHDR 600 -sertifioinnin. Paneeli kattaa jopa 95 prosenttia DCI-P3 -väriavaruudesta.


sammuksissa oleva INZONE M9 edestä

INZONE M9

M9-mallin kanssa vastaavanlaisia ominaisuuksia tarjoavat esimerkiksi MSI:n Optix MAG281URF ja HP:n OMEN 27u 4K.

M3-mallissa on puolestaan Full HD -tarkkuus (1920 x 1080), mutta korkeampi 240 hertsin virkistystaajuus. Taustavalaistuksessa käytetään Edge Lit LED -tekniikkaa eli LEDit on sijoitettu paneelin reunoille. Näyttö on saanut DisplayHDR 400 -sertifioinnin ja kattaa 99 % sRGB -väriavaruudesta.

Myös M3-mallissa on DisplayPort ja HDMI 2.1.

Näytöissä on Auto KVM -kytkin (Auto USB Hub Switch), jolla käyttäjät voivat ohjata jopa kahta tietokonetta tai yhtä PC:tä ja yhtä Playstation 5 -konsolia yhdellä näyttöön liitetyllä näppäimistöllä, hiirellä ja kuulokkeilla.

Lisäksi näytöt tukevat Perfect for PlayStation 5 -toimintoa. Konsoli tunnistaa automaattisesti siihen kytketyn INZONE-näytön ja Auto HDR Tone Mapping optimoi HDR-asetukset automaattisesti. NZONE-pelinäytöt osaavat siirtyä automaattisesti Cinema Mode -tilaan katsottaessa elokuvia PlayStation 5:llä ja Game Mode -tilaan pelejä pelatessa.

Näytöissä on erikoinen kolmijalkainen jalusta. Se tukee korkeuden ja kallistuksen säätöä. M9-mallissa on myös valikoima valaistusvaihtoehtoja.

INZONE M3 pelinäyttö takaa kolmijalkaisella jalustalla

INZONE M3

Kummankin näytön takana on säätöjä varten ohjain, mutta Windows-koneelle voidaan myös asentaa INZONE Hub PC -ohjelmisto INZONE-näyttöjen ja -kuulokkeiden ohjaamista varten.


Kaksikosta M9 maksaa 1300 euroa ja se tulee saataville kesällä. M3-mallin hinta on puolestaan 800 euroa, mutta tämä tulee saataville vasta myöhemmin talvella.

Päivitys 29.6. klo 10.00 lisätty M3-mallin hinta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT