AfterDawn logo

Windows 8.1 -käyttäjät saavat pian huomautuksia tuen päättymisestä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Microsoft aloittaa ensi kuussa muistuttamaan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käyttäjiä, että kyseisen version tuki päättyy alkuvuodesta 2023.

Windows 8:n tuki päättyi 12. tammikuuta 2016, ja Windows 8.1:n tuki päättyy 10. tammikuuta 2023. Microsoft ei tarjoa Windows 8.1:lle päivityksiä edes maksua vastaan, kuten Windows 7:n kohdalla tehtiin. Myös Windows 7:n tuki päättyy vuoden 2023 tammikuussa.

Vuonna 2012 esitelty Windows 8 -käyttöjärjestelmä sisälsi kosketusnäytölle sopivan aloitusnäytön, mutta samalla käyttöjärjestelmässä luovuttiin perinteisestä työpöydästä ja Käynnistä-painikkeesta. Seuraavana vuonna julkaistiin Windows 8.1, jonka tehtävänä oli korjata Windows 8:n ongelmia tuomalla takaisin Käynnistä-painikkeen Windowsiin sekä mahdollisuuden valita käynnistyykö tietokone aloitusnäkymään vai työpöydälle.


Kokonaisuutena Windows 8 ja Windows 8.1 epäonnistuivat pahasti ja käyttöjärjestelmien suosio jäi vähäiselle. Vähäisen suosion myötä myös tukiaika on lyhyempi.

Käyttöjärjestelmän seuraaja eli Windows 10 saapui vuonna 2015 ja siinä palattiin jälleen perinteisempään käyttökokemukseen.

Microsoft kertoo tukisivuillaan, että yhteensopivat Windows 8- ja 8.1 -tietokoneet voidaan päivittää Windows 10:een. Tämä pidentää laitteen tukea, sillä Windows 10:n tuki päättyy 14. lokakuuta 2025.

Useimmat Windows 8.1- tai Windows 8 -laitteet eivät täytä Windows 11:een päivittämisen laitteistovaatimuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki