AfterDawn logo

LG:n erikoinen 16:18-kuvasuhteen näyttö saapuu pian myyntiin Suomessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

LG:n DualUp 28MQ780-B -näyttö on varustettu hyvinkin erikoisella 16:18 -kuvasuhteella. Kyseinen näyttö julkaistiin jo viime vuoden joulukuussa, ja nyt se tulee saataville Pohjoismaissa.

DualUp:n Nano IPS-paneeli on kooltaan 27,6-tuumainen ja siinä käytetään pystysuuntaista 16:18-kuvasuhdetta 2560 x 2880 pikselin tarkkuudella.

Virkistystaajuus on perinteinen 60 hertsiä. Tyypillinen kirkkaus on 300 cd / m2, kontrastisuhde 1000:1 ja vasteaika 5 millisekuntia (harmaa-harmaa).

LG:n mukaan DualUp vastaa kahta 21,5-tuumaista näyttöä, mutta vie tilaa vain yhden näytön verran.

Tämä näyttö on suunnattu etenkin toimistotöihin, kuten tekstinkäsittelyyn ja ohjelmointiin. LG:n mukaan uudenlaisesta muotoilusta hyötyvät lisäksi suunnittelijat ja striimaajat, jotka voivat kuvasuhteen myötä tehdä useita asioita samanaikaisesti.

"Tehokkuuteen pyrkivien toiveissa on jo pitkään ollut näyttötilan kasvattaminen pystysuunnassa. Esimerkiksi ohjelmoijat metsästävät usein 16:10-kuvasuhteen näyttöjä ja muita tehokkuutta parantavia 3:2-näyttöihin suunniteltuja niche-laitteita. Meidän tavoitteemme oli ennen kaikkea, että näyttömme helpottaisi laajojen materiaalien käsittelyä, kun ikkunoita voi olla auki samanaikaisesti useampia", kommentoi LG Nordicin tuotepäällikkö Robert Seo.


Näytön jalusta on suunniteltu ergonomia mielessä pitäen. Ergo+‑jalusta asennetaan suoraan pöytälevyyn, joka vapauttaa pöytätilaa ja mahdollistaa laajemmat säätömahdollisuudet niin korkeuden (165 mm), syvyyden (210 mm), kallistuksen ((± 25°) kuin suunnankin (±335°) suhteen. Näyttö on lisäksi varustettu 100 x 100 mm VESA-kiinnikkeellä.

DualUp:ssa on USB-C -liitäntä kannettavan tietokoneen yhdistämiseen ja se tarjoaa myös 90 watin latauksen läppärille. Yhteyden muodostaminen onnistuu myös kahden HDMI-portin avulla. Näytössä asustaa lisäksi KVM-kytkin, joten kahden toisiinsa kytketyn laitteen ohjaaminen onnistuu yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä sisäänrakennettujen USB Type-A -porttien kautta.

LG DualUp 28MB780-B on saatavilla Suomessa 1. heinäkuuta 799 euron kuluttajahintaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT