AfterDawn logo

Äänisisältö katoaa Facebookista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Hieman yli vuosi sitten Meta-yrityksen alla kulkeva Facebook ilmoitti panostavansa suuresti äänisisältöön esimerkiksi Soundbites-äänisisällöllä ja podcasteilla. Nyt asiassa on kuitenkin tapahtumassa täyskäännös.

Bloomberg raportoi, että tämän viikon aikana Facebook estää käyttäjiä lisäämästä palveluun podcasteja. Podcastit poistetaan palvelusta kokonaan 3. kesäkuuta alkaen. Facebook ei aio ilmoittaa muutoksesta käyttäjille erikseen.

Lisäksi myös lyhyet Soundbites-äänet lakkautetaan, mutta näiden osalta tarkkaan päivää ei ole tiedossa.

Live Audio Rooms eli äänikeskusteluhuoneet jäävät palveluun, mutta ne liitetään osaksi Facebook Liveä.

Tarkkaa syytä lakkauttamiselle ei ole tiedossa, mutta ilmeisesti kiinnostus on heikkoa. Meta on panostanut viime aikoina vahvasti lyhyisiin Kela-videoihin eli palvelun TikTok-kopioon. Kela-videot tulivat ensiksi Instagramiin, mutta nykyään niitä voi katsella myös Facebookin puolella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT