AfterDawn logo

Joulualet käynnissä - Datan mukaan vuoden toiseksi parhaat alennukset

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Joulun jälkeiset alennukset alkavat heti joulupäivänä 25. joulukuuta. Erilaisia kampanjoita löytyy esimerkiksi Gigantilta, Verkkokauppa.comilta, Powerilta, Elisalta ja DNA:lta.

Aiemmin tänä vuonna vietettiin Black Fridayta, joka vuoden edullisin ostospäivä ja samalla se oli tänä vuonna alennuksiltaan paras koskaan.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan mukaan vuoden toiseksi parhaat alennukset nähdään puolestaan joulun välipäivinä.

Hintaopas vertasi joulualen hintoja viime vuoden marraskuun alun ja tapaninpäivän välillä (1.11.2020 ja 26.12.2020). Data osoittaa, että 16 % tuotteista oli 26.12.2020 vähintään 10 prosentin alennuksessa, ja näiden tuotteiden keskimääräinen alennusprosentti oli 24 %.

Data myös paljastaa, että hinnat pysyvät joulualen ajan samoissa lukemissa, joten Black Fridayn kaltaista selkeästi parasta yksittäistä alepäivää ei joulun aleviikolta löydy.

"Välipäivän alet eivät yllä samalle tasolle kuin vuoden edullisin ostospäivä Black Friday, jolloin alennusprosentti oli esimerkiksi tänä vuonna 5 %. Viime vuonna hinta laski yhteensä 32 prosentilla tuotteista, mutta se myös nousi 31 prosentilla tuotteista. Toisin sanoen kolmannes tuotteista oli halvempi ostaa marraskuun alussa kuin joulualesta. Tästä huolimatta joulun välipäivät ovat kuitenkin vuoden toiseksi paras alejakso ja hyviä löytöjä voi tehdä, kunhan muistaa tutustua hintahistoriaan ja etsiä aidosti parhaat alennukset. Esimerkiksi talviurheiluvälineitä ja tuotteiden vanhempia malleja myydään usein edullisesti pois uusien mallistojen tieltä", Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

Parhaimmissa kategorioissa Hintaoppaan mukaan alennukset olivat viime vuonna jopa 30 - 35 prosenttia. Eniten alennettuihin tuotteisiin kuuluivat viime vuonna muun muassa erilaiset ruoankypsennysvälineet, Xbox One -pelit, digitaaliset kamerat ja parranajokoneet.

Kaikki tämän vuoden tarjoukset näet tältä Hintaoppaan sivulta.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä.
Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki