AfterDawn logo

Vivaldi-verkkoselainta pääsee nyt käyttämään Polestar 2 -auton näytöllä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Viihde ja muut ajamiseen liittymättömät toiminnot yleistyvät autoissa. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Vivaldi-verkkoselainta, joka nyt tuodaan Polestar 2 -malliin.

Kyseessä on ensimmäinen Android Automotive OS -käyttöjärjestelmälle saatava selain ja se on käytettävissä vain Polestar 2 -mallille. Polestarin mukaan verkkoselain on ollut yksi Polestarin omistajien suurimmista toiveista.

"On hienoa, että voimme vastata yhteisömme toiveisiin. Vivaldi-verkkoselain on joululahja asiakkaillemme. Nyt Polestar 2:ssa avautuu uusi verkkosisällön ulottuvuus – ja käytössä on jopa joitakin suosittuja suoratoistoalustoja", Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath kertoo.

Vivaldi-selaimen käyttö onnistuu auton järjestelmän 11-tuumaisella keskinäytöllä.

Selain toimii pitkälti samalla tavalla kuin mobiililaitteilla tai tietokoneella. Selaimella voi käyttää välilehtiä ja se sisältää esimerkiksi mainosten eston. Joitakin rajoituksia kuitenkin on, sillä esimerkiksi tiedostojen lataaminen ei ole mahdollista.


Vivaldi selain Polestar 2 auton keskinäytöllä

Selaaminen onnistuu vain auton ollessa paikoillaan eli selainta voi käyttää vaikkapa auton latautuessa. Suoratoisto jatkuu pelkän äänen kanssa, jos autolla lähdetään liikkeelle.

"Olemme todella ylpeitä voidessamme tuoda selaimemme ensimmäistä kertaa autoihin ja erityisesti Polestarin kaltaisen merkin tuotteisiin. Teknologiset ja kestävän kehityksen tavoitteemme ovat yhteneväiset. Arvostamme läpinäkyvyyttä, yksityisyyttä ja vastuullista innovointia. Yksi palvelimistamme sijaitsee Islannissa, joka on yksi Polestarin uusista markkinoista. Polestarin tapaan olemme ottaneet haastajan roolin ja sovellamme suunnittelussa skandinaavista lähestymistapaa, joka perustuu luottamukseen ja käyttäjien kuuntelemiseen", toteaa Vivaldin pääjohtaja Jon Stephenson von Tetzchner.

Hiljattain Polestar 2 -autoilijat saivat käyttöönsä Yle Areenan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki