AfterDawn logo

Voitit Dysonin hiustenkuivaajan -huijaus Instagramissa leviää - varo!

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Suomalaisten Instagram-tileille on pärähtänyt tällä viikolla täysin uusi huijausmuoto. Nuori naisihminen esittelee kuvassa Dysonin hiustenkuivaajaa ja on liittänyt kuvan saateteksteihin mukaan juuri sinun Instagram-nimimerkkisi.

Viestissä kerrotaan hieman eri sanamuodoin, kuten "Onnittelut voittajalle!! linkki biossa", siitä miten juuri sinä olet voittanut itsellesi hienon ja upean Dysonin hiustenkuivaajan.

Kuten arvattavissa, kyseessä on huijaus.

Tutkimalla yhtä kyseistä huijausta levittävistä tileistä tarkemmin, on näky jo hieman koominen. Täsmälleen saman kuvan hieman muokatuilla versioilla on tägätty mukaan satoja ihmisiä, eri maista, samoilla lupauksilla.

Instagram-huijaus: Dysonin hiustenkuivaaja


Tyypillisesti huijaus toiminee hyvinkin vanhalla ja hyväksi koetellulla tavalla: linkki, jonka takaa "voitto" löytyy, kertoo, että postikulut pitäisi maksaa itse. Ja sitä varten tarvitaan luottokorttia tai verkkopankkitunnuksia. Ja sen jälkeen katoavat rahat tililtä.

Eli kuten aina: jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on juuri sitä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki