AfterDawn logo

Valvelta ikäviä uutisia: Steam Deckin toimitukset viivästyvät kahdella kuukaudella

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valve esitteli heinäkuussa kannettavan Steam Deck -laitteen, jonka avulla on mahdollista pelata PC-pelejä. Tuolloin Valve ilmoitti ensimmäisten laitteiden saapuvan kuluttajien käsiin vielä tämän vuoden lopulla, mutta nyt asiaan on tullut valitettavia muutoksia.

Valve kertoo nettisivuillaan, että Steam Deckin toimitukset viivästyvät kahdella kuukaudella. Arvioiden mukaan ensimmäisten laitteiden toimitukset voidaan aloittaa vuoden 2022 helmikuussa.

Valve kertoo, että tämä on varausjonon uusi alku, joten paikat säilyvät jonossa, mutta aikataulu siirtyy.

Allekirjoittaneella arvioitu saapumisaika siirtyi vuoden 2022 alkupuolelta nyt muotoon huhtikuu-kesäkuu 2022. Oman aikataulun näkee Steam Deckin kauppasivulta.

Steam Deckin arvioitu toimitusaika huhtikuu-kesäkuu 2022

Steam Deck näyttää saapuvan huhtikuu-kesäkuu 2022 aikana.


Syy viivästymiseen löytyy materiaalipulasta.

"Teimme parhaamme tilanteessa, jossa globaalit toimitusketjut ovat pysähdyksissä. Materiaalipulan vuoksi emme saa komponentteja, joten alkuperäinen julkistuspäivä on mahdoton toteuttaa", kertoo Valve viestissään.

Sisänsä materiaalipula ei yllätä, sillä se on vaikuttanut moniin muihinkin tuotteisiin. Esimerkiksi näytönohjaimien ja konsoleiden toimitukset ovat viivästyneet. Myös puhelimien kohdalla on nähty vastaavaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki