AfterDawn logo

Valve julkaisi 419 euron kannettavan Steam Deck -pelilaitteen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valve julkaisi kannettavan Steam Deck -laitteen, jonka avulla on mahdollista pelata PC-pelejä.

Laitteen hinnat alkavat 419 eurosta. Tällä hinnalla saa 64 gigatavua eMMC-tallennustilaa. 549 eurolla saa nopeampaa NVMe SSD-tallennustilaa 256 gigatavua. 679 eurolla puolestaan saa 512 gigatavua tallennustilaa. Jokaiseen malliin saa lisää tallennustilaa muistikortilla.

Toimitukset aloitetaan joulukuussa.

Suorituskyvyn osalta laitteessa luotetaan AMD:n rautaan. LPDDR5 RAM-muistia on 16 gigatavua. Tehojen luvataan riittävän pyörittämään viimeisimpiä AAA-pelejä.

Etupuolella on 7-tuumainen 1280 x 800 resoluutiota käyttävä kosketusnäyttö 60 hertsin virkistystaajuudella ja 400 nitin kirkkaudella.

Näytön kummaltakin puolelta löytyy useita painikkeita. Tattien lisäksi löytyy kaksi kosketusta tukevaa alustaa, liipaisinpainikkeet sekä muita painikkeita. Laitteessa on myös kaksi kaiutinta, 3.5 mm:n kuulokeliitäntä ja USB-C -portti.

Lisäksi langattomasti voi yhdistää kuulokkeet Bluetooth 5.0:n avulla.


USB-C-liitännän ja USB-hubin avulla laitteeseen voi liittää myös vaikkapa langallisen hiiren ja näppäimistön tai käyttää ulkoista näyttöä.

liipaisinpainikkeet Steam Deckissä
oikeanpuolen painikkeet Steam Deckissä

Valve lupaa akun riittävän 2 - 8 tunniksi pelistä riippuen.

Ohjelmistona toimii Linuxiin perustuva SteamOS 3.0, joka pyörittää Steam-pelejä. Ohjelmisto tukee muun muassa Steamin keskustelua ja pilvitallennusta. Lisäksi pelejä voi tarvittaessa suoratoistaa pelikoneelta Steam Deckille.

Koska Steam Deck on PC-laite, siihen voi asentaa myös kolmannen osapuolen käyttöjärjestelmän eli muun Linuxiin perustuvan käyttöjärjestelmän tai Windowsin. Windowsin asentaminen mahdolistaa pelien pelaamisen, jotka eivät tue Linuxia ja SteamOS-käyttöjärjestelmää.

Pelaamisen ohella Windowsin asentaminen mahdollistaa työnteon vaikkapa yhdessä ulkoisen näytön kanssa.

IGN sai mahdollisuuden tutustua laitteeseen etukäteen.

Lisätietoa laitteesta saa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki