AfterDawn logo

Vedätystä Facebookin tapaan: Luopui kasvojentunnistuksesta... mutta eipäs sittenkään

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Me, kuten monet muutkin mediat, uutisoimme hiljattain miten Facebook on päättänyt lopettaa kasvojentunnistuksen käytön tuotteissaan. Mutta ei mennyt montaa päivää, kun yhtiö teki tavallaan täyskäännöksen.

Kuten muistamme, Facebook vaihtoi nimensä Metaksi. Ja nyt päätös meneekin näin: Metan alaisuudessa toimiva Facebook kyllä luopuu kasvojentunnistuksen käytöstä ja siihen liittyvän datan keräämisestä. Mutta emoyhtiö itsessään, eli uusi ja uljas Meta, ei todellakaan ole luopumassa kasvojentunnistuksesta.

Itse asiassa yhtiö näkee kasvojentunnistuksen ja muut biometriset tunnisteet tärkeänä osana sen suunnittelemassa, tulevassa metaversumissa, kuten yhtiö kertoi Recodelle.


Meta ei myöskään aio lakkauttaa sen kritisoitua DeepFace-algoritmia, joka on huolehtinut aiemmin Facebookin kasvojentunnistuksesta. Ainoastaan se siis muuttuu, että Facebook itsessään ei enää käytä kyseistä algoritmiä, mutta uusi Facebookin emoyhtiö, Meta, aikoo sitä käyttää tulevissa suunnitelmissaan.

Eli Facebook - tai siis Meta - sai uutisella itselleen pitkästä aikaa kaipaamaansa positiivista julkisuutta, mutta totuus onkin hieman toisenlainen kuin mitä ensialkuun sopi toivoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki