AfterDawn logo

Täyskuitu on avannut valokuituverkkohankkeen Jyväskylään - Yhteyksiä jopa ilmaiseksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Täyskuitu on avannut valokuituliittymien myynnin nyt Jyväskylään. Yhtiön kohdealueena on koko Jyväskylän alue. Valokuituverkon rakentamispäätös tehdään, kun alueella saadaan riittävä tilaajapeitto. Verkon rakentaminen aloitetaan ensi keväänä ja se rakentuu valmiiksi vaiheittain parin vuoden aikana.

Rakentamisessa erikoisuus on se, että valokuituyhteyksiä tarjotaan nopeimmille tilaajille ilmaiseksi. Vastaavat hankkeet ovat käynnistyneet jo aiemmin Lappeenrannassa ja Kotkassa.

"Valokuituverkkojen rakentuminen Suomessa on usein kaatunut hintaan. Asiakkaat eivät ole olleet valmiita maksamaan pariatuhatta euroa uudesta nettiyhteydestä. Täyskuitu on mullistanut liittymähinnoittelun tarjoamalla liittymän jopa ilmaiseksi. Kokemukset ensimmäisiltä kohdealueilta Lappeenrannasta ja Kotkasta ovat olleet äärimmäisen rohkaisevia ja siksi suuntaamme nyt myös Jyväskylään", Täyskuidun operatiivinen johtaja Klaus Varis kertoo.


Täyskuidun mukaan verkon rakentaminen on kannattavaa pitkässä juoksussa, kun riittävän moni alueella tilaa yhteyden.

"Aiemmin verkkoja on rakennettu kalliilla harvoille. Me mullistamme ajattelun tuomalla yhteyden ilmaiseksi suurelle määrälle ihmisiä. Ainoa ehto on se, että riittävän moni, arviolta reilu kolmannes, alueella asuvista lähtee mukaan hankkeeseen. Tämä on vuosikymmenten – tai jopa vuosisadan investointi", Varis tähdentää.

Täyskuidun takana olevan Adola Oy:n omistajina ovat suomalainen teleoperaattori Cinia ja Hollannissa pääpaikkaansa pitävä kansainvälinen infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki