AfterDawn logo

Disney sopi oikeusjutun Black Widow -tähden, Scarlett Johdanssonin kanssa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Uutisoimme kesällä 2021, miten Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen Black Widow -elokuvan korvausten vuoksi. Nyt riita on saatu sovittua oikeussalien ulkopuolella.

Oikeusjutussa oli kyse siitä, miten suurimmalla osalla elokuvatähdistä elokuvista maksetut korvaukset perustuvat siihen, miten leffa menestyy elokuvateattereissa. Disney Black Widow oli yksi ensimmäisistä suuren budjetin elokuvista, joka tuli ensi-iltaan elokuvateattereiden kanssa samaan aikaan myös Disney+ -suoratoistopalvelussa.

Sopimuksen mukaan Disney+ -katseluista ei heruisi Black Widow -leffan tähdelle Johanssonille samanlaista lisätuloa kuin elokuvateattereiden lippuluukuilta, vaikka elokuvasta pitikin maksaa lähes leffalippua vastaava lisähinta Disney+ kautta. Luonnollisesti Johansson oli asiasta näreissään.

Nyt osapuolet ovat New Yotk Timesin mukaan sopineet kiistan oikeussalien ulkopuolella. Kumpikaan osapuoli ei julkistanut sopimuksen ehtoja.


Vastaavat oikeussaliväännöt lienevät todennäköisiä jatkossakin elleivät studiot muuta merkittävästi tapaansa kytkeä päänäyttelijöiden palkkioita nimenomaan elokuvateatterilevityksen suosioon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki