AfterDawn logo

"Ken sent me" - Legendaarinen törkyseikkailu Leisure Suit Larry ilmaiseksi ladattavissa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Todennäköisesti 1970-luvun lopulla syntyneen sukupolven finninaamaiset pojankoltiaiset oppivat 1980-luvun lopulla enemmän englantia ikonisen seikkailupelin Leisure Suit Larryn kautta kuin koulun oppitunneilla. Nyt tämä kaikkien graafisten seikkailupelien rivo sukulaismies on ladattavissa täysin ilmaiseksi ja laillisesti PC:lle.

Pelissä neitsyenä sisukkaasti keski-ikään saakka pysyneen Larry Lafferin hahmolla on yksi ja ainoa tehtävä: menettää neitsyytensä - ja hyvällä säkällä siinä sivussa löytää myös itselleen täydellinen kumppani.

Larrya ohjataan kirjoittamalla tekstiä alla olevaan kenttään, jonka pohjalta Larry etenee seikkailuissaan aina vain lähemmäs päämääräänsä.

Ken sent me.

Peli julkaistiin ikonisen seikkailupelistudion Sierra On-Linen toimesta vuonna 1987 PC:lle ja Apple II:lle. Peli käännettiin pian myös tuon ajan muille suosituille, tehokkaammille tietokoneille kuten Amigalle, Atari ST:lle, Apple MacIntoshille sekä Apple IIGS:lle.

Pelistä muodostui pian suusta suuhun leviävä hitti ympäri maailmaa, vaikka sitä ei käytännössä mainostettu lainkaan. Pelistä syntyi vuosien saatossa kokonainen pelisarja, joka keräsi uskollisia yleisöitä vuosikymmenestä toiseen, vaikka seikkalupelien suosio peligenrenä pääsikin hiipumaan vuosikymmenten vierähtäessä.

Mutta pelin voi nyt alkuperäisessä PC-muodossa napata itselleen täysin ilmaiseksi täältä. Pelin itselleen nappaaminen vaatii luonnollisesti käyttäjätunnuksen luonnin, jonka taakse peli siirretään - sen voi jatkossa asentaa tunnusten takaa koska tahansa myöhemminkin.

Alla vielä videokuvaa alkuperäisestä pelistä:


Peli toimii siis Windowsilla, mutta käyttää tuon ajan grafiikkojen tasoa, eli EGA-tasoa.

4 KOMMENTTIA

Larry_Laffer (vahvistamaton)1/4

Olisi hyvä myös mainita, että ilmaiseksi saaminen vaatii rekisteröinnin.

dRD2/4

Lainaus:

Olisi hyvä myös mainita, että ilmaiseksi saaminen vaatii rekisteröinnin.

Lisätty maininta tästä.

Manala3/4

En saa toimimaan. Ruutu ei suostu pysymään täysikokoisena vaan katoaa taustalle.

avthein4/4

Ammattikoulussa nimenomaan ATK-luokassa tuota aikoinaan pelailtiin.

Ja myöhemmin asuntolassa ja kotona myöhemmät versiot pelisarjasta joissa olikin sitten jo 256 väriä EGA grafiikoiden sijasta ja paremmat FM-äänikortti (SoundBlaster) musat piipittelyiden sijasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki