AfterDawn logo

Nintendo teki tempun, johon yksikään firma ei ole pystynyt 33 vuoteen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vaikka seuraavan sukupolven konsolit Xbox Series X/S ja Playstation 5 julkaistiin jo viime vuonna, niistä ei näytä olemaan edes hyviksi haastajiksi Nintendon Switchille sen kotimarkkinalla Japanissa.

Nintendo Switch onnistui tekemään Japanin pelimyyntitilastoilla tempun, jota yksikään konsoli ei ole onnistunut tekemään sitten vuoden 1988. Nintendo Switch nappasi nimittäin Japanin 30 myydyimmän konsolipelin viralliselta listalta itselleen kaikki paikat. Eli jokainen kolmestakymmenestä myydyimmästä konsolipelistä elokuun ensimmäisellä viikolla oli myyty nimenomaan Nintendo Switchille.

Edellisen kerran vastaava temppu toteutui marraskuussa 1988, jolloin silloinkin täyden potin vei Nintendo, silloisella NES-konsolillaan. Sen jälkeenkin - mm. 1990-luvulla - vastaava tilanne on nähty useampaankin otteeseen siten, että kaikki kärkipaikat ovat menneet Nintendolle, mutta hajontaa on ollut Nintendon omien konsoleiden välillä, sijojen jakautuessa useammalle Nintendon konsolille. Nyt siis Switch nappasi kaikki sijait itselleen.

Myydyin peli elokuun alussa Japanissa oli Nintendo Switchin versio Minecraftistä.


Siinä missä Sony ja Microsoft puskevat omia konsoleitaan jatkuvasti tehokkaammiksi, näyttää Nintendon täysin erilainen lähestymistapa toimivan varsin mainiosti. Switch julkaistiin jo vuoden 2017 keväällä ja Nintendo ei ole tähän mennessä hiiskunut vielä sanallakaan tulevista konsolisukupolvista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki