AfterDawn logo

Google parantaa lasten ja alaikäisten turvallisuutta ja yksityisyyttä Googlen alustoilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google on tiedottanut päivityksistä Googlen alustoihin, jotka vahvistavat lasten ja alaikäisten turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Uudistusten myötä alaikäiset tai lapsen vanhemmat voivat helpommin pyytää Googlea poistamaan heistä otetut kuvat Googlen kuvahausta. Tämä ei tietenkään poista kuvaa netistä kokonaan, mutta auttaa vähentämään sen leviämisen.

Lisäksi hakuun liittyen SafeSearch-ominaisuus kytketään vakiona päälle alle 18-vuotiaille, kun aiemmin se oli oletuksena päällä alle 13-vuotiailla. Tämä ominaisuus pyrkii piilottamaan seksuaalisen sisällön.

Maps-karttapalvelussa alle 18-vuotiailta käyttäjiltä poistetaan mahdollisuus aktivoida sijaintihistoria.

YouTubessa alaikäisille automaattinen toisto laitetaan oletuksena pois päältä ja YouTube alkaa myös muistuttamaan tauoista ja nukkumaanmenosta. Lisäksi tulevaisuudessa YouTubessa on oletuksena päällä laajimmat yksityisyysasetukset videoiden lataamisen yhteydessä, jolloin he voivat valita, ketkä käyttäjät voivat katsella ladattua materiaalia.


Mainostuksen osalta Google estää ikäherkkien mainosluokkien näyttämisen nuorille, ja estää mainosten kohdistamisen alle 18-vuotiaiden iän, sukupuolen tai kiinnostuksen kohteiden perusteella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki