AfterDawn logo

Instagram-käyttäjä? Kyberturvallisuuskeskukselta varoitus!

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Suomen Kyberturvallisuuskeskus varoitti tänään Instagramin käyttäjiin kohdistuvasta käyttäjätunnusten kalastelusta.

Instagramissa on hiljattain levinnyt kalasteluyritys, jossa Instagramin käyttäjät saavat yksityisviestinä tai sähköpostitse tiedon vakuuttavan oloiselta taholta, joka esiintyy olevansa Instagramin virallinen ylläpito. Viestissä kerrotaan tekijänoikeuden rikkomuksesta (copyright violation) ja käyttäjää pyydetään selvittämään asia.

Asian selvittämiseksi käyttäjän täytyy kuitenkin ensin kirjautua sisään uudestaan Instagram-tunnuksillaan sisään. Linkki - tietysti - johtaa oikean Instagramin kirjautumisruudun näköiseen palveluun, jota ylläpitävät rikolliset. Kun käyttäjä syöttää tietonsa, välittyvät ne, salasanan kera, rikollisten haltuun.


Tunnuksilla Instagramin käyttäjien tilit voidaan kaapata ja käyttäjä lukitaan pois omalta tililtään. Lisäksi, jos käyttäjä käyttää samoja kirjautumistietoja myös muissa palveluissa, voidaan myös niihin päästä käsiksi.

Paras tapa suojatua tilin kaappaukselta on tietysti varmistaa viestin lähettävän tahon todenmukaisuus. Mutta myls kaksivaiheisen tunnistautumisen päälle kytkeminen on ehdottomasti suositeltavaa. Instagramin ohjesivuilla kerrotaan miten kaksivaiheisen kirjautumisen saa käyttöön.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Instagram on ITSE vastuussa tästäkin sotkusta!

Instagram Android sovellus alkoi häiriköidä vaarantaen jopa käyttäjien henkeä ja terveyttä. Esim. navigaattorin käytön esto ja häiriköinti pahimmalla mahdollisella hetkellä vastoin järjestelmäasetuksia (ilmoitusesto ja älä_häiritse-tila) pakkonäyttämällä jotain valkoista ruutua voi todellakin johtaa vaaratilanteisiin. Etenkin kun kuulemma sotkee pahasti navigaattorin reitityksenkin.

PC:llä Instagram ei enää päästä tilille ja tarjoaa joko käyttäjätilin vahvistusta puhelimella tai sähköpostilla. Kumpikaan ei muka toimi (valittaa muka että tapahtui joku virhe). Ei edes kun klikkaa että Instagram tili on kaapattu!

Facebook on menossa todella syvälle myös Facebook sovelluksen osalta ainakin Androidin suhteen. Käyttöliittymä on todella p***a.

Sijoittajana itse vetäisin todella äkkiä rahani pois kyseisestä firmasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki