AfterDawn logo

Näin hakkerit käyttivät Slackia EA:n pelien lähdekoodien varastamisessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Videopelejä tuottava Electronic Arts eli EA joutui tietomurron kohteeksi. Hakkerit ovat kertoneet saaneensa saaliiksi 780 gigatavun edestä dataa. Näiden joukkoon kuuluu muun muassa FIFA 2021 -pelin lähdekoodit.

EA:n tietomurrossa ei kuitenkaan käytetty kiristyshaittaohjelmaa, kuten esimerkiksi CD Projekt Red pelistudion kohdalla tehtiin. Hakkerien edustaja kertoi Motherboardille, että hyökkäys aloitettiin käyttämällä netistä ostettuja evästeitä, jotka sisälsivät kirjautumistietoja EA:n Slack-kanavalle.

Slack-kanavalla hakkerit ottivat yhteyttä IT-tuen henkilöstöön kertoen puhelimen kadonneen. He pyysivät EA:n yritysverkkoon tarvittavat tiedot. Näillä tiedoilla he pääsivät sisään verkkoon, löysivät EA:n kehittäjien käyttämän palvelun ja pääsivät lataamaan lähdekoodit.


Motherboard kertoo saaneensa hakkereilta kuvakaappauksia tapahtumien kulusta, kuten Slackin keskustelut. EA myös vahvisti tämän hyökkäystavan Motherboardille.

EA:n mukaan käyttäjien tiedot eivät vaarantuneet hyökkäyksessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki