AfterDawn logo

Apple Musicin häviötön musiikki ei toimi AirPodseilla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Applen suosituilla kuulokkeilla ei voikaan käyttää tänään julkaistua Apple Musicin uutta häviötöntä musiikkipalvelua.

Ongelmana on se, että AirPods, AirPords Pro ja AirPods Max -kuulokkeet käyttävät Bluetoothin AAC -koodekkia iPhonea käytettäessä. Ja AAC -koodekki ei puolestaant tue Apple Musicin uutta, häviötöntä muotoa.

Häviöllinen, tilaäänet tarjoava Dolby Atmos -muoto on tuettu myös AirPodeja käyttäville kuluttajille, mutta Apple Lossless Audio Codeccia ei ikonisiin nappikuulokkeisiin saada näillä näkymin toimimaan.

Apple on myöntänyt asian T3-verkkosivustolle antamassaan lausunnossa.

4 KOMMENTTIA

lettas1/4

Eiköhän sama ongelma tule esiin aivan jokaisella bluetooth-kuulokkeella, häviötöntä bluetooth-kodekkia kun ei ole vielä keksitty.

OneMember2/4

Jep, eli bluetooth yhteyden läpi ei tulla HiFi-tason ääntä kuulemaan.

Vaikkakin pakattu, niin peruskäyttäjälle ehkä paras äänenlaatu tulee LDAC-(Sony) tai aptX- / aptX HD-koodekkia tukevilla laitteilla.

WinLix3/4

Aina puhutaan siitä että ”häviötön on tie onneen” vaikka pitäisi puhua siitä miten biisit on masteroitu ja tuotettu. Nykypäivänä käytännössä kaikki ei klassinen materiaali on ylikompressoitua eli dynamiikka olematonta jolloin ei ole mitään merkitystä onko se AAC 192 kbit/s vaiko häviöttömässä muodossa..

dRD4/4

Lainaus:

Eiköhän sama ongelma tule esiin aivan jokaisella bluetooth-kuulokkeella, häviötöntä bluetooth-kodekkia kun ei ole vielä keksitty.

Totta. Tosin LDACin 990kbps on teoriassa lossless CD-audioon. Mut sen tuki on sit tasoa olematon, käsittääkseni.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki