AfterDawn logo

PlayStation 5 sai ensimmäisen isomman päivityksen - mahdollistaa pelien tallennuksen USB-tallennustilaan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony on julkaissut PlayStation 5 -konsolille sen ensimmäisen isomman päivityksen. Päivitys tuo mukanaan muun muassa pelien tallennuksen USB-laitteelle.

PS5-pelejä on nyt mahdollista siirtää konsolin sisäisestä tallennustilasta yhteensopivalle USB-kovalevylle, mutta pelejä ei voi kuitenkaan pelata tällaisen tallennustilan kautta. Pelit täytyy asentaa takaisin konsolin sisäiseen tallennukseen, mutta tämä tapahtuu nopeammin erillisen USB-tallennustilan kautta kuin uudelleenlataus.

Päivitys ei kuitenkaan vielä mahdollista tallennuskapasiteetin laajentamista M.2-levyillä, vaan tämä on luvassa myöhemmin.

päivitys mahdollistaa pelien siirtämisen USB-laitteelle


Päivitys tuo mukanaan mahdollisuuden jakaa PS5-pelikuvaa PS4-konsolilla pelaavalle kaverille tai toisinpäin. Kyseinen Share Play mahdollistaa myös PS5-pelien kokeilun PS4-konsolilta.

Muita Sonyn mainitsemia uudistuksia ovat muun muassa mahdollisuus ennakkoladata päivityksiä, ruudun zoomausmahdollisuus sekä PlayStation-mobiilisovelluksen uudet ominaisuudet, kuten mahdollisuus liittyä moninpeleihin sovelluksen kautta.

Päivitys on tuonut mukanaan myös muutamia muita näyttöteknologiaan liittyviä päivityksiä, joita Sony ei maininnut.

The Vergen mukaan päivitys mahdollistaa automaattisen HDR:n käytön, kun aikaisemmin HDR on täytynyt ottaa manuaalisesti pois käytöstä, jos käyttäjä katselee SDR-sisältöä.

Uutta on myös HDMI-asetus, jonka avulla konsolin voi määrätä avaamaan television sekä valitsemaan oikean sisääntulon, kun konsolin käynnistää.

Lisäksi päivityksen myötä PS5 tukee Full HD -resoluutiolla ja 120 hertsin virkistystaajuudella toimivia PC-näyttöjä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki