AfterDawn logo

Suomessa tuhannet ihmiset eivät pääse sähköposteihinsa Exchange-hyökkäysten takia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoftin Exchange-palvelimia vastaan tehdyt hyökkäykset etenevät edelleen valtavina aaltoina ympäri maailmaa. Suomessa ainakin yksi iso palveluntarjoaja on joutunut isoihin ongelmiin.

Telian omistama Inmics-Nebula tarjoaa Exchange-sähköpostia ja muita palveluita useille yrityskäyttäjille Suomessa, mutta yhtiön palvelimet ovat olleet pois pelistä jo viime viikosta lähtien. Yhtiö kertoo tiedotteessaan tilanteesta seuraavaa:

Traficomin tiedottaman Microsoftin vakavan tietoturvahaasteen vuoksi Telia Inmics-Nebulan Exchange-sähköposti- ja kalenteripalvelut ovat toistaiseksi poissa käytöstä, kunnes turvallisuus- ja tutkintatoimet saadaan suoritettua. Katko ei koske Microsoft Exchange Online tai Microsoft Office 365 -palvelua.

Kuten kerroimme aiemmin, Exchange-aukko vaatii palvelinten päivittämisen ja samalla organisaation pitää myös tarkistaa, ettei aukkoa ole ehditty käyttää ennen päivityksen ajamista.


Iltalehden mukaan ilmeisesti osalla Inmics-Nebulan asiakkaista pahin on jo tapahtunut ja haavoittuvuutta on ehditty hyväksikäyttää. Yhtiö ratkoo ongelmaa yhteistyössä Microsoftin kanssa ja toivoo saavansa asiakkaiden sähköpostiyhteydet käyttöön normaalille tasolle "mahdollisimman pikaisesti". Tarkkaa aikataulua tilanteen ratkeamiselle ei kuitenkaan luvata.

Iltalehden artikkelissa useampi kotimainen yrittäjä kertoo yrityksensä toiminnan olevan käytännössä jäissä, kun sähköposteihin ei pääse lainkaan käsiksi. Monilla yrityksillä tarjouspyynnöt ja sopimukset toimitetaan sähköpostitse, joten ongelmat ovat valtavaa luokkaa pienille ja keskisuurille yrityksille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki