AfterDawn logo

Vanginvartija jakoi kuvan yleisavaimesta - kaikki vankilan lukot piti vaihtaa

AfterDawn AfterDawn
2 kommenttia

Saksalaisessa vankilassa sattui pieni turvallisuusmoka, kun vankilassa työharjoittelussa ollut mies jakoi kuvan vankilan yleisavaimesta ystävilleen WhatsAppissa.

Levinneen kuvan perusteella pätevä lukkoseppä - tai lukoista paljon tietävä muu alan ammattilainen, kuten vaikkapa tiirikointia osaava murtovaras - osaisi valmistaa kopion vankilan yleisavaimesta. Saksan Brandenburgin osavaltion oikeusministeriö sai vinkin tapahtuneesta ja päätti kaikkien vankilan lukkojen vaihdosta tapauksen johdosta.

Nyt työharjoittelijalle on tulossa jopa 50 000 euron suuruinen lasku lukkojen vaihdosta seuranneesta työstä. Kyseinen vankila sijaitsee aivan Berliinin kaupungin ulkopuolella. Tapauksesta kertoi mm. The Local (maksumuuri, englanniksi).


kuva: Wikipedia

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

2 KOMMENTTIA

teme5651/2

Taisi tulla yllätyksenä vartijalle. Suomessakin Abloy Classicissa on leikkauksia sen verran vähän, että sellaisen jäljentää valokuvan perusteellakin.

Uudemmat avaimet, Profile, Exec, Sento ja Protec on hankalampia, toki jos on tarkka kuva niin onnistuu niilläkin.

pentsu2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Taisi tulla yllätyksenä vartijalle. Suomessakin Abloy Classicissa on leikkauksia sen verran vähän, että sellaisen jäljentää valokuvan perusteellakin.

Uudemmat avaimet, Profile, Exec, Sento ja Protec on hankalampia, toki jos on tarkka kuva niin onnistuu niilläkin.

No monet maat ovat edelleen takapajuloita lukkojen suhteen. Juurikin jutussa mainitussa Saksassa esim.Hotelleissa on edelleen vanhan liiton lukot joita ensin pyöritetään vastapäivään viisi kierrosta että oven saa lukkoon ja saman verran takaisin avatessa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki