AfterDawn logo

Firefox päivittyi versioon 86: enemmän videoita Kuva kuvassa -tilassa, vähemmän seuraavia evästeitä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Mozillan Firefox-selain päivittyi versioon 86. Tämä päivitys tuo Kuva kuvassa -ominaisuuteen uutta ulottuvuutta usean videon tuella sekä parantaa käyttäjän yksityisyyttä uudella Total Cookie Protection -ominaisuudella.

Firefoxissa on ollut jonkin aikaa yhden videon Kuva kuvassa -ominaisuus (PiP). Nyt ominaisuus mahdollistaa samanaikaisesti usean videon toistamisen. Ominaisuuden käyttö onnistuu Macilla, Linuxilla ja Windows-koneilla.

Toinen merkittävä uudistus liittyy evästeisiin eli kekseihin, jotka seuraavat käyttäjää ympäri nettiä. Tätä varten Firefoxiin on luotu ominaisuus, joka pitää evästeet erillään toisistaan ja estää niitä siten seuraamasta käyttäjää. Total Cookie Protection on osa Tehostetun seurannan suojauksen tiukka -tilaa.


Viime kuussa Firefox sai superevästeiden torjunta -ominaisuuden, joten yhdessä nämä toimivat erittäin tehokkaasti käyttäjän seuraamista vastaan.

Firefoxin Total Cookie Protection jakaa keksit eri purkkeihin

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki