AfterDawn logo

Sony esitteli uuden liki kymppitonnin Alpha 1 -huippukameran

Matti Robinson Matti Robinson

Sony on esitellyt uuden peilittömän täyskennokameran, Alpha 1:n. Sonyn mukaan kyseessä on teknologisesti ja innovatiivisesti yhtiön kaikkien aikojen paras kamera.

Näin on myös speksien valossa. Uusi Alpha 1 tarjoaa 50,1 megapikselin Exmor RS -sensorin, jonka kuvaprosessointi käytetään BIONZ XR -teknologiaa. BIONZ X -prosessoriin verrattuna puhtia tässä on peräti 8 kertaa enemmän.

Kamera on myös salamannopea ja pystyy lukemaan tarkennusdataa peräti 120 kertaa sekunnissa, tuplasti nopeammin kuin Alpha 9 II. Jatkuva still-kuvaaminen onnistuu 30 kuvan sekuntinopeudella ja automaattitarkennus pysyy jopa tässä perässä.

Videokuvaus Alpha 1:llä onnistuu aina 8K-resoluutiolle asti 30fps-kuvanopeudella ja 10 bitin väreillä. Lisäksi 4K-resoluutiolla voi kuvata aina 120 fps-nopeuteen saakka 10 bitin väreillä.

Laitteesta löytyy Quad-XGA-resoluution OLED-näytöllä varustettu etsin 240 hertsin virkistystaajuudella, täysin hiljainen ja tärinävapaa sulkija, huippunopeat salamat sekä elektronisella (1/200 sec) että mekaanisella sulkijala (1/400 sec).


Muihin ominaisuuksiin kuuluu mm. ihmisten ja lintujen automaattinen tarkennuksen seuranta, viiden akselin kuvanvakautus ja huippunopea Wi-Fi sekä USB- ja Ethernet-yhtedet.

Toki tällä kaikella on hintansa, kuten varmaankin oletit. Alpha 1 saapuu myyntiin Euroopassa maaliskuussa ja sillä on hintaa noin 7600 euroa. Ei siis ihan halpa peli, mutta jos haluat parasta, tulee siitä myös maksaa.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki