AfterDawn logo

Avril Lavigne ja Dolphins - kappale, jota ei ole olemassa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vuosituhannen alun yksi musiikkisensaatioista oli kanadalainen Avril Lavigne, jonka esikoisalbumi Let Go myi ilmestymisvuonnaan 2002 huikean määrän levyjä ympäri maailmaa ja teki silloin 17-vuotiaasta artistista yhden aikakautensa tunnetuimmista muusikoista. Artistin levyjä on myyty globaalisti jo yli 40 miljoonaa kappaletta.

Mutta Avril Lavigneen ja hänen musiikkiinsa liittyy myös yksi todella outo sivujuonne.

Käytännössä kaikista netistä löytyvistä sadoista sanoituspalveluista löytyy Avril Lavignen kappaleen Dolphins sanat.

Ongelma? Kyseistä kappaletta ei ole olemassakaan.

Avril Lavigne ei ole koskaan esittänyt kyseistä kappaletta, eikä sille löydy myöskään mitään taustapohjaa yhdestäkään artistin tuotantoa listaavasta palvelusta, ei edes levy-yhtiön listoilta. Kappaleesta on tehty ainoastaan kymmeniä ja kymmeniä cover-versioita, mutta Avril Lavignen versiona kappaletta ei ole koskaan esitetty.

Erikoista tapausta on tutkittu pariinkin otteeseen ja historiallisissa kaivauksissa on päädytty siihen, että joskus vuosituhannen alussa, ilmeisesti vuoden 2007 aikoihin, on kyseinen "kappale" ja sen sanoitukset keksitty ja päätetty lisätä johonkin sanoituspalveluun, joka sallii käyttäjien itse ilmoittamien sanoitusten lisäämisen. Sieltä sanoitus on sitten kopioitu eteenpäin muihin vastaaviin palveluihin vuosien saatossa ja jossain vaiheessa "kappaleen" sanat ovat päätyneet mukaan myös palveluihin, joissa on lähinnä virallisesti lisensoituja lyriikoita.

Kanadalaisen CBC:n mukaan jotkut fanit ovat ottaneet yhteyttä myös suoraan Lavigneen kysyäkseen tietääkö hän asiasta mitään, mutta artisti ei ole vastannut kyselyihin. Aiheen ympäriltä on myös tehty hiljattain tutkimustyötä ja vaikuttaa siltä, että "sanoitukset" ovat syntyneet jo Lavignen uran huippuaikoina, vuoden 2003 aikoihin. Teoria on, että yksinkertaisuudellaan varsin ivallisesti artistin omiin sanoituksiin suhtautuvat sanat ovat syntyneet kenties jonkin keskustelualueen sisäpiirin vitsinä ja ne on lisätty nettiin, josta ne ovat sittemmin lähteneet elämään täysin omaa elämäänsä.

Avril Lavignen Dolphins -kappale onkin kenties eräänlainen netin oma Mandela-efekti (väärä kollektiivinen muisto), jossa väärin muistetut muistot alkavat elämään omaa elämäänsä. Täydellinen kunnianosoitus koko ihmeelliselle tapaukselle olisi tietysti se, että Avril Lavigne lopulta itse levyttäisi kyseisen kappaleen virallisesti.

Alla vielä sanat kappaleeseen Avril Lavigne: Dolphins, joka ei siis ole olemassakaan:


Avril Lavigne Dolphins sanat

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki