AfterDawn logo

Spotify aikoo nostaa hintoja - todennäköisesti myös Suomessa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Spotifyn toimitusjohtaja on kertonut yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiön jatkavan hintojen korottamista.

Spotify kertoi tulosjulkistuksensa yhteydessä sillä olevan 144 miljoonaa maksavaa asiakasta ja yhteensä 320 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Yhtiö kaappasi 6 miljoonaa uutta maksavaa asiakasta päättyneellä vuosineljänneksellä.

Tarkemmin sanottuna yhtiön toimitusjohtaja Daniel Ek kertoi yhtiön suunnittelevan hintojen korotuksia maissa, joissa "yhtiö uskoo kuluttajien näkevän palvelussa hyötyä hintojen korotuksen jälkeenkin".

Käytännössä lausahduksen voidaan arvioidan tarkoittavan sitä, että maissa, joissa Spotifyn asema on jo vahva, yhtiö uskaltaa nostaa hintojaan lähitulevaisuudessa. Suomi on yksi tällaisista maista: 52% suomalaisista käyttää Spotifya.


Spotify uskoo myös sen uuden sisällön, kuten podcastien, tekevän palvelusta haluttavamman kilpailijoihin verrattuna.

Yhtiö korotti Suomen hintoja viimeksi viime syksynä, kun se nosti perhetilauksen hintaa. Lisäksi yhtiö toi kesällä tarjolle uuden tilausmuodon pariskunnille.

Spotifyn perustilaus maksaa tällä hetkellä 9,99 euroa kuukaudessa, Opiskelijatilauksen hinta on edullisin, 4,99e/kk. Perhetilaus maksaa viime vuoden hinnankorotuksen jälkeen 16,99e/kk ja uusi Duo-tilausmuoto 13,99e/kk.

1 KOMMENTTI

LupusC1/1

Hiljaista on korotusten kanssa. Nyt korona-aikana etätöiden vuoksi otin, mutta jos kymppi menee rikki, niin palaan ilmaiseen metsästykseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT