AfterDawn logo

Riot paljasti: ensimmäinen Valorantin esports-turnaus alkaa ensi kuussa

Matti Robinson Matti Robinson

League of Legendsistä eli LoL:sta tuttu peliyhtiö Riot Games toi huhtikuussa saataville uuden FPS-pelin. Muutaman kuukauden beetatestauksen jälkeen kesällä peli julkaistiin kaikkien saataville.

Pelaajamäärät ovat olleet varsin mukavalla tasolla, ja esimerkiksi Twitchissä beetan aikana seuraajia oli valtavasti. Tämä johtui osaltaan siitä, että suosituimmat strimaajat ottivat pelin kokeiluun.

Jotkin muiden pelien ammattipelaajista ottivat pelin vastaan myös mielenkiinnolla, erityisesti sellaisten pelien parissa, joissa esports-tilanne ei ole parhaalla mahdollisella tasolla. Valorantin suosio kuitenkin varmasti hiipuu, mikäli se ei laita esports-vaihdetta päälle ja esittele uuden sisällön lisäksi myös turnauksia, joiden myötä pelaajien mielenkiintoa pidetään yllä.

Tämän tosin tietää varmasti Riotkin, joka on League of Legendsin yhteydessä järjestänyt valtavia esports-turnauksia. Niinpä yhtiö onkin nyt paljastanut ensimmäiset virallisen Valorant turnauksen.

Riot kertoo, että turnaus alkaa ensi kuussa ja pääpaikkana on Eurooppa.


VALORANT First Strike: Europe -niminen turnaus käynnistyy avoimilla karsinnoilla 9. päivä, jotka jatkuvat pari viikkoa. Joulukuun alussa, 3. päivä alkaen, siirrytään turnauksen päävaiheeseen, jossa kahdeksan parasta joukkuetta mittelee voitosta.

Finaali pelataan 6. joulukuuta paras viidestä menetelmällä.

Lisätietoja turnauksesta löytyy Riot Gamesin verkkosivulta, jossa kerrotaan hieman myöhemmin myös tapahtuman tarkat säännöt.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki