AfterDawn logo

Netflixin kohuelokuva Cuties veti yhtiön ja pomot oikeuteen

Matti Robinson Matti Robinson

Netflixissä syyskuussa ensi-iltansa saanut ranskalaiselokuva Cuties joutui kohuun jo ennen julkaisua.

Elokuvan promomateriaali herätti monissa kysymyksiä elokuvan sopivuudesta, sillä niissä esiteltiin elokuvan teinityttöjä melkoisen estottomasti. Netflix päätyikin pahoittelemaan materiaalia, jota se ei pitänyt kuvaavana elokuvan sisällöstä.

Kohu ei kuitenkaan laantunut julkaisun jälkeenkään, kun kuluttajat pääsivät elokuvaan käsiksi. Osan mielestä teinien tanssirutiinit, repliikit tai muu sisältö oli epäsovinnaista. Elokuvan tekijä ja Netflix puolustivat Sundance-palkittua elokuvaa kertomalla sen olevan juuri heikossa asemassa olevien maahanmuuttajatyttöjen tarina, jolla pyritään tuomaan ongelmia esiin.

Nyt Texasin Tyler Countyssa Netflix on viety oikeuteen elokuvan sisällöstä. Osavaltion syyttäjän mukaan elokuvassa esitetään alaikäisiä seksuaalisesti ilman, että sillä on artistista merkitystä. Kyse on törkeästä rikoksesta (felony), josta voidaan antaa vähintään kuusi kuutautta vankeutta sakkojen ohella.


Yhtiön toimitusjohtaja Reed Hastings ja tuotepomo Ted Sarandos nimettiin syytteessä.

Luonnollisesti Netflix ja sen johtajisto ei pidä oikeusjuttua pätevänä. Reutersille kommmentoinut Netflix kertoi, että elokuva on juuri alaikäisten seksualisointia vastaan.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki