AfterDawn logo

Skrolli-lehti tulee myyntiin myös lehtipisteisin syyskuussa 2020

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kotimaamme tietokoneharrastajien paperilehtikenttää hallitsi aikanaan suvereenisti Mikrobitti, jonka haastajat kuihtuivat ja kuolivat pois vuosien ja vuosikymmenten kuluessa. Mutta joskus vuosituhannen taitteen aikoihin Mikrobitti alkoi sekin menettämään lukijoita.

Tärkein syy tälle oli tietysti netti ja AfterDawnin ja Muropaketin kaltaisten, ilmaiseksi luettavien IT-alan verkkomedioiden synty ja kasvu.

Mikrobitti vastasi haasteeseen pysymällä tiukasti pois verkosta, mutta alkaen rönsyilemään uusille alueille. Pikkuhiljaa vanhasta tietokonelehdestä, joka oli sisältänyt aikanaan ohjelmointilistauksia, kolvausohjeita ja kaikkea mitä tosi nörtti lehdeltään kaipaa, oli tullut "kaiken tekniikan yleisaikakauslehti".


Tuota kehitystä vastaan syntyi vapaaehtoisten ponnistuksena uusi paperilehti vuoden 2012 lopulla, joka sai nimekseen Skrolli. Sittemmin Skrolli onkin löytänyt oman pienen kolonsa kotimaisen tekniikkakentän nurkasta, keskittyen pitkälti aiheisiin, joita muut mediat eivät ehkä niin syvällisesti tongi.

Skrolli laajeni vuoden 2020 alusta, kun toinen pitkälti vapaaehtoisvoimin toimiva paperilehti, Retro Rewind, yhdistyi Skrollin kanssa yhdeksi, tukevammaksi paperikääryleeksi. Lehti ilmestyy edelleen neljä kertaa vuodessa, mutta sivumäärä on paisunut

Tähän saakka Skrollia on voinut tilata vuositilauksella sekä ostaa tietyistä paikoista, kuten joistain tietokonekaupoista. Mutta tulevan, 3/2020 numeron myötä Skrolli saapuu vihdoin myös lehtipisteisiin. Eli jatkossa lehden voi ostaa myös irtonumerona noin 850 lehtipisteestä ympäri Suomea.

Irtonumero 03/2020 maksaa 9,90 euroa ja sisältää 132 sivua. Lehti tulee lehtipisteisiin 23.9.2020. Aiheesta infottiin Skrollin toimesta mm. keskustelualueillamme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT