AfterDawn logo

Poliisi varoittaa jälleen Microsoft-huijauksesta - mieheltä vietiin 100 000 euroa valepuhelulla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
4 kommenttia

Poliisi tiedottaa ja varoittaa jälleen Microsoft-huijauksesta, jolla helsinkiläismieheltä vietiin 100 000 euroa. Puhelussa henkilö kertoi olevansa Microsoftin teknisestä tuesta ja väitti uhrin tietokoneen joutuneen hakkeroinnin kohteeksi.

Miestä pyydettiin asentamaan etäyhteyden mahdollistava ohjelma TeamViewer, antamaan nettipankkitunnukset sekä näyttämään ajokorttinsa. Mies oli näin tehnyt, jonka jälkeen uhrin pankkitililtä oli tehty kaksi 50 000 euron tilisiirtoa bitcoineja välittäville ulkomaisille yhtiöille. Puhelun aikana miehen ajokorttikuvien avulla oli avattu tilit näihin yhtiöihin.

Tällaisista huijauksista siis poliisi varoittaa ja huomauttaa, ettei nettipankkitunnuksia tule antaa ikinä kenellekään. Näitä viranomaiset tai yritykset eivät koskaan pyydä puhelimitse tai sähköpostitse.

Huijarit pyytävät asentamaan koneelle esimerkiksi TeamViewer -ohjelman, jonka kautta heillä on mahdollisuus nähdä kaikki tiedot, jotka tietokoneen haltija syöttää koneelle ja käyttää tietokonetta kuin omaansa.


"Jos saat soiton "teknisestä tuesta", lopeta puhelu, älä asenna tai anna asentaa tietokoneeseesi tai matkapuhelimeesi mitään etäyhteyden mahdollistavia ohjelmia tai muitakaan ohjelmia. Älä myöskään anna huijareille mitään henkilökohtaisia tietoja", ohjeistaa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Vastaavanlaisia onnistuneita Microsoft tekninen tuki -huijauksia tulee pelkästään Helsingin poliisin tietoon lähes päivittäin. Poliisi huomauttaakin, että huijarit ovat olleet yhteydessä etenkin vanhempiin henkilöihin, joten tietoa kannattaa siis jakaa eteenpäin.

Lue myös:

4 KOMMENTTIA

arivesa1/4

Jos ei ole pyssy ohimolla, ei ole pakko "mitään". 100K "puhelulla"? Täytyi olla ansaitsematonta perintörahaa.

WinLix2/4

Saikin viedä jos noin helposti jakelee rahojaan..

samik833/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Saikin viedä jos noin helposti jakelee rahojaan..

Yleensähän nämä ovat vanhuksia jotka eivät ymmärrä tietotekniikasta mitään. Intialaiset tekee näitä huijauksia USA:ssa tosi paljon.

RingLeaderTM4/4

Omituinen tapaus.

Mitä yhteistä on insinöörillä ja salamalla?
-Ensin välähtää.
Sitten korjataan vahingot.

Lue lisää: linkki avaruuteen osiossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT